2016-02-21 22:41:14
Φωτογραφία για Κατερίνη: Επιμνημόσυνη δέηση των 43 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς [photos]
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο του Σ.Σ. Κατερίνης με την παρουσία πλήθους κόσμου η επιμνημόσυνη δέηση για τους 43 εκτελεσθέντες αθώους Έλληνες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Φεβρουάριο του 1943. Οι εκτελεσθέντες αποτελούντο στην πλειοψηφία τους από κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, πέντε ήταν οι κάτοικοι του Λιβαδίου και μεταξύ αυτών εκτελέσθηκε και ο πρώην δήμαρχος Κατερίνης Αιμίλιος Ξανθόπουλος. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο ιερέας Κυριάκος Κοκελίδης.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, εκπρόσωπος του δημάρχου Ελασσόνας, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και εκκλησιαστικών αρχών, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων και οργανώσεων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Νικόλαος Ναχόπουλος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων και η τελετή έληξε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Αισθητή ήταν στο χώρο και η παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι.

Μετά το πέρας της τελετής ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης παρέθεσε δεξίωση στο εντευκτήριο του Συλλόγου στο κέντρο της πόλης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΟΚ ΓΙΑ... ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ! *ΒΙΝΤΕΟ*
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΟΚ ΓΙΑ... ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ! *ΒΙΝΤΕΟ*
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ