2016-02-29 19:34:42
Φωτογραφία για Ο ΟΗΕ καταγγέλλει την αυξανόμενη ξενοφοβία στην Ευρώπη
Μια αυξανόμενη ξενοφοβία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη όντας ήδη τραυματισμένοι ψυχικά από τις "ωμότητες" που διαπράττονται στη χώρα τους, υπογράμμισε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταγγέλλοντας τις "ομιλίες μίσους" ορισμένων ηγετών.

"Οι συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και αλλού απελευθέρωσαν ένα τοξικό μείγμα κακόβουλων δυνάμεων, με απεχθείς πράξεις ωμότητας και την ανάδυση συμμοριών λαθραίων διακινητών ανθρώπων", δήλωσε ο Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν.

"Το ψυχικό τραύμα που υφίστανται οι μετανάστες είναι τρομερό, αξίζουν την συμπόνια και τη συμπάθεια της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε κατά την έναρξη του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ωστόσο, βρίσκονται αντιθέτως αντιμέτωποι με μια άνοδο της "ξενοφοβίας", δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του γι' αυτό. Η ανέγερση συνοριακών φρακτών "μπροστά στη συρροή αυτών των απελπισμένων ανθρώπων είναι μια πράξη ωμότητας κι ένα μέτρο που δημιουργεί αυταπάτες", πρόσθεσε.


Ο Ζέιντ προειδοποίησε επίσης κατά "της στρεβλής παρουσίασης που κάνει λόγο για μια δήθεν εισβολή ανθρώπων, οι οποίοι είναι φανερό ότι διαφεύγουν από χώρες" στις οποίες η ύπαρξή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

"Όταν ηγέτες εκφέρουν ή υποθάλπουν ομιλίες μίσους, όπως το διαπιστώσαμε τους τελευταίους μήνες --ομιλίες μίσους εναντίον των μεταναστών και συγκεκριμένων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων, προκαλούν κύματα σοκ, ο αντίκτυπος των οποίων θα οδηγήσει στη βία", πρόσθεσε.

Οι πρόσφυγες δεν αντιπροσωπεύουν "μια απειλή για την κοινωνία", επέμεινε, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν υποτιμά τις "επιμελητειακές δυσκολίες" που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι χώρες υποδοχής ή διέλευσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ