2016-03-01 12:52:08
Φωτογραφία για Η επίθεση του Μητσοτάκη στον Τσίπρα: Σοβαρέψου έστω και την τελευταία στιγμή...
Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος στην Βουλή με αφορμή το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού.

«Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε τι άλλαξε από το 2014 έως το 2015. «Είναι προφανές τι άλλαξε», είπε. «Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία έδωσε σήμα ότι μπορούν όλοι να περάσουν ελεύθερα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Επικαλούμενη έναν ιδιότυπο αριστερό ουμανισμό ακύρωσε τα προγράμματα εκουσίων επιστροφών για όσους δεν δικαιούνται στάτους πρόσφυγα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η ίδια η κυβέρνηση υπονόμευσε την υποχρέωση της χώρας απέναντι στην Σένγκεν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμα ότι με μεγάλη καθυστέρηση οι ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν να βοηθήσουν στην κατασκευή των χοτ σποτ.

«Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης στο πρόβλημα. Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε άμεση σύνδεση του προβλήματος της μετανάστευσης και την εθνικής ασφάλειας. Το σενάριο των κλειστών συνόρων δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.


Και συνέχισε: «Η εικόνα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας είναι η εικόνα μιας ανίκανης κυβέρνησης. Από τις ιδεολοψίες τους δημιουργήθηκε η εικόνα μιας αναξιόπιστης χώρας.  Φυσικά υπάρχουν σημαντικές ευθύνες και καθυστερήσεις από την Ευρώπη. Η ζημιά όμως που έχει γίνει στην χώρα είναι ανυπολόγιστη. Με μια καλύτερη κυβέρνηση το πρόβλημα θα είχε περιοριστεί. Η ανικανότητα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι εγκληματική».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι εγκυμονεί ακόμα ένας κίνδυνος. «Η κυβέρνηση αφήνει υπονοοούμενα συμψηφισμού της διαπραγμάτευσης με το προσφυγικό. Κινδυνεύουμε να βγούμε ηττημένοι και στα δυο. Μην παίζετε στα ζάρια την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία».

Εμείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μειώσουμε την ζημιά. Επιβάλλαμε να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πριν από την συνοδο κορυφης της 7ης Μαρτίου, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό έστω και την τελευταία στιγμή να σοβαρευτεί και να μην είναι προσχηματικός ο διάλογος που θα γίνει την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ