2016-03-02 14:37:17
Φωτογραφία για Ένα βήμα πριν τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 17χρονος από τον Πύργο
Ένα βήμα πριν τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, βρίσκεται ο... μαθητής της Β΄ τάξης του 4ουΓυμνασίου Πύργου, Διονύσης Αδαμόπουλος, που συμμετέχοντας στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο», μαζί με 26 ακόμα μαθητές από όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή του στον «Προκριματικό Διαγωνισμό». Από αυτό τον διαγωνισμό, θα επιλεγούν οι Εθνικές Ομάδες που θα συμμετάσχουν στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» διενεργήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο κτίριο του Νέου Χημείου, στην Αθήνα. Εκεί, μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, από τη Β΄ Γυμνασίου μέχρι την Γ΄ Λυκείου, διαγωνίστηκαν (σε δυο διαφορετικές κατηγορίες, Γυμνασίου και Λυκείου) διεκδικώντας μια από τις 27 θέσεις της τελικής φάσης του Μαθηματικού Διαγωνισμού που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία. «Γνωρίζοντας ότι είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που θα περάσουν στην τελική φάση, κι επειδή τα θέματα ήταν ενιαία για τους μαθητές Γυμνασίου, θεώρησα ότι οι περισσότεροι θα προέρχονται από την Γ΄ τάξη και ότι δεν έχω πολλές πιθανότητες», σχολιάζει ο Διονύσης, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» για την ξεχωριστή εμπειρία και την διάκρισή του.


Με Χάλκινο Μετάλλιο

Η αίσθηση ότι, η πορεία του στον 76ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό σταματά στον «Αρχιμήδη», ενισχύθηκε όταν πήρε στα χέρια του τις ασκήσεις και με τη λήξη του χρόνου είχε λύσει τις τρεις από τις τέσσερις. «Ήταν λίγο δύσκολες, αλλά δεν αγχώθηκα. Άρχισα να λύνω από αυτές που ήταν πιο εύκολες και συνέχισα με τις δύσκολες. Έλυσα τις 3 από τις 4, γιατί δεν είχα άλλο χρόνο στη διάθεσή μου, κι έτσι, σκέφτηκαν πως δε θα περάσω», εξηγεί ο ίδιος. Ένα τηλεφώνημα αργά το βράδυ όμως, από εκπρόσωπο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, έφερε το χαμόγελο στα χείλη του. «Με ενημέρωσαν ότι έχω πάρει το Χάλκινο Μετάλλιο και χάρηκα πάρα πολύ, όπως και όταν έγινε η βράβευση, το πρωί της Κυριακής, στο χώρο του Πανεπιστημίου. Ένιωσα ότι έχουν ανταμειφθεί οι κόποι μου, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα έκανα προετοιμασία για να συμμετάσχω στον διαγωνισμό», λέει ο Διονύσης, σημειώνοντας μάλιστα πως, ανεξάρτητα από τη συνέχεια, ακόμα κι αν δεν περάσει στην επόμενη φάση, είναι ικανοποιημένος για το σημείο στο οποίο έχει φτάσει.

Όσο για το κέρδος του, ο Διονύσης μιλά για μια ξεχωριστή και χρήσιμη εμπειρία, που του προσθέτει γνώση και ελπίδα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, στους επόμενους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, και δη τον Μαθηματικό Ηλία Λαμπάκη για την βοήθεια και προετοιμασία, καθώς επίσης τους γονείς του, για την υποστήριξη.

Μεγάλη διάκριση για το σχολείο μας «Αποτελεί μεγάλη χαρά, τιμή και υπερηφάνεια, για εμένα ως Διευθύντρια και καθηγήτρια του Διονύση από την Α΄ τάξη, αλλά και για τον Σύλλογο Διδασκόντων, η μεγάλη διάκριση του μαθητή μας», λέει η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πύργου, Μαρία Μπαντούντα, που του ευχήθηκε να έχει πάντα επιτυχίες και διακρίσεις στη ζωή του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Αυτή η επιτυχία, ανήκει σίγουρα στον Διονύση, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει την προσπάθεια που καταβάλει το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η παροχή γνώσης και το ήθος των μαθητών. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι και η επιτυχία του Διονύση, τον οποίο η κα Μπαντούνα χαρακτήρισε «φωτεινό παράδειγμα» για τους μαθητές του σχολείου, που όλοι, όταν ενημερώθηκαν για την διάκρισή του, τον χειροκρότησαν θερμά και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη συνέχεια του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία

Η διάκριση αυτή του Διονύση, του μαθητή του 4ου Γυμνασίου Πύργου, αποδεικνύει περίτρανα ότι τα παιδιά της επαρχίας δεν έχουν να ζηλεύουν τίποτα και δεν υστερούν σε τίποτα, από τα παιδιά των σχολείων των μεγάλων αστικών κέντρων. Αν υπάρχει θέληση και προσπάθεια, έχοντας στο πλευρό τους ικανούς εκπαιδευτικούς που είναι κοντά στα παιδιά, τότε κι αυτά μπορούν να πετύχουν κάθε στόχο. Ένα μπράβο, είναι λίγο!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ