2016-03-02 14:39:21
Φωτογραφία για ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ!
Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε την ευθύνη για την κακή φετινή πορεία του Παναθηναϊκού, ζήτησε στήριξη και έχρισε ως απόλυτο αφεντικό τον Αντρέα Στραματσόνι!

* Φυσικά... όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον Ολυμπιακό και εκεί... κατέληξε! Αυτός τον "πονάει" άλλωστε εδώ και χρόνια!

Τον Αντρέα Στραματσόνι έχρισε ως το απόλυτο αφεντικό στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας, ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο, αποκάλυψε τον λόγο που ο Νίκος Καρέλης θέλησε να φύγει τον Ιανουάριο, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Μάικλ Εσιέν, μίλησε για τον ανυπεράσπιστο Μάρκους Μπεργκ, ενώ... «κάρφωσε» τον Ολυμπιακό για την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου.!

Ο πρόεδρος του "τριφυλλιού", ξεκίνησε με την εξής τοποθέτηση: «Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας μιλήσω, να αναλύσω κάποια πράγματα για την ομάδα. Το καλοκαίρι το περυσινό, μας είχε κλαπεί το πρωτάθλημα. Έπρεπε να ήμασταν πρωταθλητές. Είχαμε όνειρα και ελπίδες. Με τους τεχνικούς διευθυντές και τον προπονητή μιλήσαμε και είπαμε να κάνουμε ότι μπορούσαμε για την ενίσχυση της ομάδας.


Πήραμε τον Εσιέν, πάνω του βασίσαμε τις ελπίδες να ανέβει επίπεδο η ομάδα. Για πολλούς λόγους και για λόγους ατυχίας δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλές από τις μεταγραφές αποδείχθηκαν λανθασμένες. Όχι μόνο επειδή δεν έπαιξαν αλλά επειδή υπήρξαν ανισορροπίες στα συμβόλαια. Έπρεπε να το είχαμε αποφύγει.

Η πρώτη ευθύνη είναι δική μου. Εγώ είμαι αυτός που εγκρίνω τα πάντα. Δέχομαι εισηγήσεις μεν αλλά εγκρίνω. Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας μας. Η χρονιά δεν ήταν καλή, οι παίκτες είναι δικαιολογημένοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε την δράση του συστήματος, πόσο ξύλο έχουν φάει, δεν προστατεύονται από την διαιτησία.

Οι παίκτες είναι άνθρωποι και απογοητεύονται. Για παράδειγμα ο Νίκος ο Καρέλης που είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας έβγαζε μία απογοήτευση. Ήθελε να φύγει από τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι έχουμε καταντήσει, να θέλουν οι παίκτες να φύγουν, να κερδίζουν στο γήπεδο και όχι να αποδίδονται πράγματα με άλλες μεθόδους. Αυτά δεν αλλάζει το γεγονός ότι εγώ έχω πρώτος την ευθύνη.

Φτάσαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, θέλαμε να φτάσουμε πιο κοντά. Δεν τα καταφέραμε, έγιναν λάθη και από τους οπαδούς. Είχαμε πολύ εχθρική αντιμετώπιση από τον κ. Κοντονή. Δεν έχω δει άλλη ομάδα να τιμωρείται. Μας κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν θέλω τιμωρίες στις άλλες ομάδες, δεν θέλουμε όμως να κερδίζουν οι ομάδες στα χαρτιά όπως το κάνει ο Ολυμπιακός. Πέσαμε πάλι στην παγίδα τους.

Φέτος το είχαν στήσει διαφορετικά. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Θεοδωρίδη με την αστυνομία. Ήταν στην τσίτα να μας τιμωρήσουν. Δεν ήθελαν να παίξουν. Πάλι όλα αυτά με δική μας ευθύνη, ίσως, έπρεπε να έχουμε ένα καλύτερο δίκτυο να τα αποφύγουμε αυτά. Σχετικά με την είσοδο στο γήπεδο, να σας πω κάτι, θα μπορούσα να μπω και εγώ. Μετά από δύο ώρες είναι δικαιολογημένη. Η βία είναι στην κουλτούρα μας ως Έλληνες, απαράδεκτο βέβαια αλλά αναπόφευκτο με τον συσσωρευμένο θυμό από όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Ο Αναστασίου είχε φύγει και εγώ πιστεύω υπήρχε πιθανότητα μεγάλη να το γυρίσει. Φοβήθηκα τα χειρότερα με τον Ολυμπιακό, να φτάσουμε πολύ κοντά στην καταστροφή. Τα εκατομμύρια δεν τα βρίσκουμε στον δρόμο. Τα κάνουμε με μεγάλες θυσίες. Ήρθαν τα πράγματα, αλλάξαμε προπονητή.

Ήρθε ο Στραματσόνι, μου είπε πως έβλεπε μια ψυχολογική κόπωση στην ομάδα και συμφωνήσαμε να κάνουμε πολλές μεταγραφές για να ανανεωθεί η ομάδα. Το κάναμε και το κάναμε με μεγάλη επιτυχία. Πήραμε ένα ρίσκο, ξέραμε ότι ο προπονητές θα πρέπει να κάνει πειράματα. Αν δεν γίνουν αυτά πως θα ξέραμε ποιος κάνει να παίξει με τον Ολυμπιακό ή στα πλέι-οφ;

Αποκλειστήκαμε από τον Ατρόμητο αλλά μην ξεχνάμε την αποβολή του Ζέκα. Ο διαιτητής αυτός είχε πάρει εντολές κατά το παρελθόν για το πως θα σφυρίξει και αυτά θα τα δείτε συντόμως.

Προχωράμε, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, η ομάδα βελτιώνεται. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας. Περιμένουμε και τον Μπουμάλ που για να τα λέμε όλα μου τον πρότεινε ο Αναστασίου. Οι παίκτες δεν είναι αδιάφοροι. Είναι άδικο να το λένε αυτό οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι. Σκοτώνονται στην προπόνηση, φαίνεται από την τεχνολογία αν προσπαθούν ή όχι.

Είμαστε ικανοποιημένοι με τους παίκτες και φυσικά με τον προπονητή. Ο προπονητής μας βοήθησε να κάνουμε καλές μεταγραφές και με έκανε να καταλάβω πράγματα που δεν ήξερα. Ζητάω την στήριξη του κόσμου. Έχουμε τόσους εχθρούς, την κυβέρνηση, ίσως να την αδικώ γιατί ο κ. Κοντονής το έχει πάρει αποκλειστικά το κυνήγι του Παναθηναϊκού».

Έχετε αποφασίσει να καλύψετε το κενό των Φύσσα και Βόκολου ή θα πορευθείτε με τον Στραματσόνι;

Υπάρχει και το προηγούμενο με τον Φερέιρα... Ανέλαβα διοικητικά μετά την ήττα 3-0 που είχαμε στην Βέροια. Δεν είχα την παραμικρή ανάμιξη. Δεν είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, τώρα αρχίζω να γίνομαι. Δεν είχα καμία ανάμιξη. Και με τον Φερέιρα και με τον Αναστασίου, το μοντέλο πρέπει να είναι ένας ο αρχηγός στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτός πρέπει να είναι ο προπονητής.

Μπερδευόμαστε στην Ελλάδα με τους ρόλους, δεν έχουμε όρια στην εξουσία. Κάποια στιγμή θα βρούμε. Δεν είμαστε τρελαμένοι. Θέλουμε να βρούμε έναν τεχνικό διευθυντή που θα πληρεί τις προϋποθέσεις. Δεν έχουμε παράπονο από Φύσσα και Βόκολο αλλά ήρθαν όπως ήρθαν τα πράγματα Έχετε αποφασίσει να αυξήσετε το μπάτζετ;

Ένα λάθος που έχει γίνει είναι το να θεωρούμε πως τα λεφτά λύνουν όλα τα προβλήματα. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας. Μια ομάδα πρέπει να είναι πάνω απ' όλα ομάδα. Θα ενισχύσουμε την ομάδα με όποιον τρόπο μπορούμε. Δεν είναι αυτοσκοπός η ακριβή ομάδα ή η φτηνή ομάδα. Είναι η καλή ομάδα...

Είστε αποφασισμένος στην πρώτη φωτοβολίδα στο Καραϊσκάκη να πάρετε την ομάδα και να φύγετε;

Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Τι συμβαίνει με τις ακαδημίες; Είστε ικανοποιημένος με αυτό το κομμάτι;

Η ακαδημία θέλει και αυτή να ενισχυθεί. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Ασχοληθήκαμε με θέματα επιβίωσης. Θέλουμε να έχουμε νέους παίκτες. Από τους παίκτες που έφυγαν κανείς δεν παίζει κάπου αλλού. Κάτι λέει αυτό. Έχουμε 3-4 πολύ καλούς νέους που έχουν έρθει στην πρώτη ομάδα. Η πορεία της Κ-20 δεν είναι καλή. Εσείς ξέρετε κάποιον παίκτη από αυτούς που να κάνει την διαφορά στην Κ-20;

Αυτό που με έχει απογοητεύσει είναι πως ο Λάμπρου και ο Αγγελόπουλος έχουν αρνηθεί να υπογράψουν. Αυτά είναι οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι μάθημα για εμένα. Προσπαθώ να αναπτύξω την ακαδημία και βλέπουμε παίκτες να μην θέλουν να υπογράψουν ή να επιστρέψουν σε εμάς αν δεν βρουν κάτι καλύτερο για εκείνο. Τώρα ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει; Δεν υπάρχει προτεραιότητα. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, να κερδίζουμε πάντα. Εξήγησα τους λόγους που δεν πήγαμε καλά φέτος. Ο σκοπός είναι πάντα ο ίδιος και θα είναι ο ίδιος.

Τι θα αλλάζατε πέρυσι;

Πέρυσι η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και όλοι πιστέψαμε ότι πιάσαμε έναν ρυθμό. Δυστυχώς κάναμε λάθη στις κινήσεις αυτές. Πολλά θα άλλαζα το καλοκαίρι. Όταν κάναμε τα λάθη δεν τα ξέραμε.

Μιλήσατε για λάθη και ευθύνες. Ένα από αυτά μήπως είναι η μαλθακότητα που αντιμετωπίζετε τους παίκτες και τους οπαδούς;

Επειδή εσείς φανταζόσασταν ότι θα πάω να κράξω τους παίκτες, δεν φταίω εγώ. Θεωρώ πολύ προσβλητικό να μιλάμε για μαλθακότητα των αθλητών. Δεν είναι μαλθακοί. Όταν τραβάμε ότι τραβάμε υπάρχει θυμός. Ζητάμε από τους παίκτες να παίξουν με αυτές τις συνθήκες. Μπορεί να είστε υπεράνθρωποι εσείς, οι παίκτες δεν είναι. Οι παίκτες δεν μπορούν να έχουν κακή ημέρα; Οι παίκτες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, δεν το αντιλαμβάνεστε αυτό; Είναι δυνατόν ένας παίκτης να μπαίνει στην Λεωφόρο και να μην έχει κίνητρο; Είναι προσβλητικό να λέμε για πρόστιμο σε ποδοσφαιριστή όταν δεν παίζει καλά. Πως είναι δυνατόν να λέμε τέτοια πράγματα; Αν ξέραμε πως κάποιος αδιαφορεί θα τον διώξουμε. Κάποιοι έφυγαν επειδή ήταν αδιάφοροι. Όσοι είναι αδιάφοροι πάνε σπίτι τους. Δεν είμαστε εκπαιδευτικός οργανισμός.

Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Μέρος των προβλημάτων το αποδίδω στην κόπωση των παικτών μας. Ο Μάρκους Μπεργκ έχετε δει τι ξύλο τρώει κάθε Κυριακή. Ο Μπεργκ θεωρεί πως δεν τον προστατεύουν. Είναι άνθρωπος και εκνευρίζεται. Έχει πειστεί πως μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά, κακώς κάποιες φορές νευριάζει αλλά είναι άνθρωπος. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα όρια τους. Έχει κουραστεί.

Θα δείτε μια μεταγραφή τύπου Εσιέν λίγο καλύτερα το καλοκαίρι που έρχεται;

Ο Εσιέν είναι ο Εσιέν. Είσαι είναι λάθος που φέραμε έναν τόσο ακριβό παίκτη που δεν μπορεί να προσφέρει. Είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είπατε για τον Καρέλη πως έφυγε και γιατί ήταν απογοητευμένος. Πως θα αντιδρούσατε αν το ίδιο έλεγε και ο Μπεργκ; Δεν είμαστε δουλεμπορικός οργανισμός. Αν κάποιος θέλει να φύγει... Δεν κάνουμε αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός στον Βλαχοδήμο, τον απέλυσαν την τελευταία μέρα. Με μεγάλη χαρά θα πληρώσουμε την ρήτρα. Είναι ντροπή τους και υποτιμητικό να μην επιτρέπουν σε ένα παίκτη να παίξει σε άλλη ομάδα όταν δεν χρειάζονται. Αυτός, όμως, είναι ο Ολυμπιακός...

Είπατε για τον Καρέλη πως έφυγε και γιατί ήταν απογοητευμένος. Πως θα αντιδρούσατε αν το ίδιο έλεγε και ο Μπεργκ;

Δεν είμαστε δουλεμπορικός οργανισμός. Αν κάποιος θέλει να φύγει... Δεν κάνουμε αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός στον Βλαχοδήμο, τον απέλυσαν την τελευταία μέρα. Με μεγάλη χαρά θα πληρώσουμε την ρήτρα. Είναι ντροπή τους και υποτιμητικό να μην επιτρέπουν σε ένα παίκτη να παίξει σε άλλη ομάδα όταν δεν χρειάζονται. Αυτός, όμως, είναι ο Ολυμπιακός...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ