2016-03-02 14:41:24
Φωτογραφία για Η μεγάλη ήττα του Ερντογάν...
Η αποφυλάκιση των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας αποτελεί «ξεκάθαρη ήττα» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας, ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους.  

Ο Τζαν Ντουντάρ και ο Ερντέμ Γκιούλ, ο διευθυντής του γραφείου της Cumhuriyet στην Αγκυρα, αποφυλακίσθηκαν την Παρασκευή έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που αποφάνθηκε ότι η κράτησή τους έγινε κατά παραβίαση των δικαιωμάτων τους.  

Οι δύο συνελήφθησαν τον Νοέμβριο έπειτα από την δημοσίευση βίντεο που έδειχνε τουρκικά φορτηγά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών MIT που μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό να ελέγχονται από την τουρκική αστυνομία στην συροτουρκική μεθόριο. Η υπόθεση προκάλεσε τη διεθνή καταδίκη της Τουρκίας και ενίσχυσε τις ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα.   Ο Ντουντάρ δήλωσε ότι θα αψηφήσει την εντολή για την παράδοση του διαβατηρίου του και ότι θα αποπειραθεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ