2016-03-03 08:42:57
Φωτογραφία για O Τσίπρας έγραψε στο Twitter όσα θα πει στον Τουσκ...
Στις 10:00 το πρωί περνά ξανά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των επαφών του Τούσκ ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τουσκ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστούς τους στόχους του για το προσφυγικό, τόσο ενόψει του τετ α τετ στο Μαξίμου όσο και στη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία μέσα από τον λογαριασμό στο twitter του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι στην Ε.Ε., ώστε να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση» έγραψε ο πρωθυπουργός κάνοντας retweet τη δήλωση του Ντόναλντ Τούσκ πως «πρέπει εκτάκτως να κινητοποιήσουμε την Ε.Ε., όλα τα κράτη μέλη για να βοηθήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και κατά μήκος της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί επίσης στην βοήθεια έκτακτης ανάγκης που προτείνει η Κομισιόν, ύψους 700 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, σημειώνοντας πως η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Αυτό είπε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κανάλι ZDF.

Και σημείωσε πως χρειάζεται και η συνεργασία της Τουρκίας και αυτό θα πει στον κ. Τουσκ κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου αλλά και αυτό θα διεκδικήσει στη Σύνοδο Κορυφής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ