2016-03-03 14:48:41
Φωτογραφία για Βαρουφάκης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει...
Ως ένδειξη «διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα και η Τουρκία κινδυνεύουν να γίνουν «ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης» προσφύγων.

Ο κ. Βαρουφάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNBC, σημειώνοντας πως η Ευρώπη είναι «αρκετά πλούσια» να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκύπτουν από τις προσφυγικές ροές. «Η Ε.Ε. Θα έπρεπε να αποτελεί μία κατάλληλα Ένωση με σύνορα, τα οποία ελέγχουμε με βάση τον ανθρωπισμό. Όταν κάποιος που έχει χτυπηθεί, έχει παιδιά που πεθαίνουν ή διψούν ή πεινούν, σου χτυπά την πόρτα, απλώς του ανοίγεις», επεσήμανε.

«Το γεγονός πως ξοδεύουμε κάποια χρήματα για τους πρόσφυγες είναι θετικό, αλλά δεν μπορούμε να επαναγοράσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ε.Ε.», σχολίασε.

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε και στα σχόλια του Τζορτζ Όσμπορν ο οποίος σχολιάζοντας την είδηση πως ο πρώην έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου στο Εργατικό Κόμμα ανέφερε: «Ο Βαρουφάκης προσλήφθηκε επειδή ο Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους είναι απασχολημένος».


Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ο Τζορτζ Όσμπορν βγαίνει και γελά σε βάρος μου, προφανώς απολαμβάνοντας το γεγονός ότι είμαι ένας υπουργός Οικονομικών που ηττήθηκε, ναι, είμαι ένας υπουργός Οικονομικών που ηττήθηκε, αλλά από ποιον; Από μια Ευρωπαϊκή Ένωση από σίδερο που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία, κλείνοντας τις τράπεζες, προκειμένου να μας επιβάλει ένα ακόμη μεγαλύτερο και υποτιθέμενο πρόγραμμα διάσωσης. Οι Βρετανοί το γνωρίζουν αυτό».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ