2016-03-04 19:31:18
Φωτογραφία για ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Η Ν.Δ.
Κλίμα συναίνεσης υπήρξε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε αρκετές από τις πάγιες θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε μεταξύ άλλων την ανάγκη λειτουργίας κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων για τους παράνομους μετανάστες, τον αυστηρό και αποτελεσματικό διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών καθώς και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Σημειώνεται ότι για έλλειψη σχεδίου και αποφασιστικότητας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον κάλεσε να δει τι γίνεται στην πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, τον κάλεσε να πει ότι ήταν λάθος κι όχι ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις των υπουργών που έκαναν λόγο για 50-100-150 χιλιάδες πρόσφυγες. «Δεν μπορεί να σχεδιάσει τίποτα η κυβέρνηση;», προσθέτουν ότι είπε η κ. Γεννηματά.


Τόνισε, υποστηρίζουν οι ίδιοι παράγοντες, πώς το θέμα της αλληλεγγύης και το δικαίωμα της ασφάλειας αφορούν και τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα. Όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι: «Η εθνική γραμμή για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται μία ισχυρή και ικανή κυβέρνηση για να την υλοποιήσει. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και την προηγούμενη φορά βγήκε ανακοίνωση, αλλά η κυβέρνηση δεν την υλοποίηση κατ' ελάχιστον».

Επίσης, τον ορισμό ενός υπερυπουργού για το προσφυγικό ζήτησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, χωρίς ωστόσο να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο όνομα, σύμφωνα με πηγές της Σεβαστουπόλεως.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να δημιουργηθούν ειδικές δομές για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και τα ασυνόδευτα παιδιά.

Εξήγησε επίσης ότι οι συγκεκριμένες δομές δεν θα φροντίζουν μόνο για τη σίτιση, τη φροντίδα και τη διαμονή των παιδιών, αλλά και για την εκπαίδευσή τους και την κοινωνική τους ένταξη.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε σαφή διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών και εθνικό σχέδιο για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση.

Αυτή την ώρα είναι υπό επεξεργασία κοινό ανακοινωθέν με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο συμβούλιο ενώ νωρίτερα απορρίφθηκε ένα πρώτο σχέδιο κειμένου.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ