2016-03-05 13:54:53
Φωτογραφία για Από που ξεκινούν οι μεταναστευτικές ροές έδειξαν στους Συμμάχους στην Αθήνα
Συναντήσεις με τους Ναυάρχους Αποστολάκη και Γιακουμάκη είχε ο Γερμανός Διοικητής της SNMG-2

 

Πλήρη «τεχνική ενημέρωση» παρέσχον οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δια των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ και των επιτελών τους, στον Γερμανό Διοικητή της ναυτικής δυνάμεως του ΝΑΤΟ SNMG-2, που βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο στο πλαίσιο της αποστολής για την διακοπή των μεταναστευτικών ροών από τις τουρκικές ακτές προς τα ‘έναντι αυτών ελληνικά νησιά, Υποναύαρχο Jorg Klein και τον Ιταλό Επιτελάρχη της Ναυτικής Διοικήσεως του ΝΑΤΟ (Maritime Command/MARCOM), Υποναύαρχο Giorgio Lazio και τους επιτελείς τους.

Οι Σύμμαχοι αξιωματικοί μετέβησαν σε αίθουσα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ) και εκεί είχαν πλήρη ενημέρωση, ακόμα και σε «πραγματικό χρόνο» με περιστατικά που γίνονταν τη στιγμή εκείνη, για την τακτική κατάσταση με τους πρόσφυγες, όπως αυτή σημειώνεται από όλα τα διαθέσιμα μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
. Μάλιστα επιτελής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή τους έδωσε επί χάρτου αποτυπωμένα όλα τα σημεία εισόδου λέμβων με μετανάστες καθώς και τα ακριβή σήμεια των έναντι τουρκικών ακτών από τις οποίες ξεκινούν, καθορίζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο και τα σημεία εκείνα με τη μεγαλύτερη «δραστηριότητα», τα οποία χρειάζονται επομένως και τη μεγαλύτερη προσοχή από πλευρράς Συμμάχων, κατά τη σχεδίαση του επιχειρησιακού σχεδίου (Operation Plan) της δυνάμεως.

Οι δύο Σύμμαχοι ναύαρχοι συναντήθηκαν διαδοχικώς και με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ στα γραφεία τους και είχαν επίσης επεικοδομητικές συζητήσεις σε εξαιρετικό κλίμα.

Δύο λεπτομέρειες με σημασία. Ο Γερμανός Διοικητής ήλθε στην Αθήνα και μετά αναχώρησε από αυτήν χρησιμοποιώντας το ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk της φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ», η οποία συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη και το οποίο μετέβη στη γερμανική ναυαρχίδα και παρέλαβε τον Γερμανό διοικητή. Ακόμα λόγω της πολύωρης παραμονής τους στο Στρατόπεδο «Παπάγου» το ΠΝ παρέσχε γεύμα στο φημισμένο «Δώμα ΓΕΝ», με την υπέροχη θέα και γενικώς «πήρε τα ρέστα του».

Λ.Σ.Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/article/348615/apo-poy-xekinoyn-oi-metanasteytikes-roes-edeixan-stoys-symmahoys-stin-athina
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ