2016-03-05 16:21:20
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ...
Ο Κώστας Παπανικολάου μιλά στο SDNA για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ Κούτσα, για την ομαδικότητα των πρωταθλητών Ελλάδας και καλωσορίζει τον Χακίμ Ουόρικ στο Λιμάνι.

Αναλυτικά Οι ερυθρόλευκοι στην 9η «στροφή» του Top 16 της Euroleague φάνηκαν... αφιλόξενοι στην Λαμποράλ Κούτσα (82-68) και ο 26χρονος διεθνής φόργουορντ εξήγησε πως η ομάδα του «λύγισε» τους Βάσκους.

«Κάναμε μία ομαδική προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό πως πολλοί παίκτες αγωνίστηκαν καλά. Βγάλαμε ενέργεια στο παρκέ και ήμασταν σκληροί στην άμυνα. Κάναμε καταπληκτική δουλειά σε παίκτες κλειδιά της Λαμποράλ, οι οποίοι ναι μεν μπορεί να σκόραραν, αλλά δεν τους δώσαμε εύκολους πόντους», είπε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Περιορίσαμε τους αιφνιδιασμούς της Λαμποράλ που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο. Τα κλειδιά της νίκης ήταν πάρα πολλά, αλλά αυτό που έμεινε ήταν η ενέργεια που βγάλαμε και η εικόνα που παρουσιάσαμε. Ολα αυτά μας οδήγησαν σε μία πολύ ωραία νίκη».


Το όνομα του Γιάννη Μπουρούση δεν γινόταν να μην αναφερθεί στη συζήτησή μας με τον «Παπ», ο οποίος παρατήρησε πως «όλοι ξέρουμε πόσο καλός είναι ο Γιάννης Μπουρούσης στο post up. Είναι πολύ καλός στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία. Εχουμε εμπιστοσύνη στους ψηλούς μας και τον αντιμετωπίσαμε ένας εναντίον ενός. Δεν θέλαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να μας πληγώσει από πολλές πλευρές. Επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης, εμπιστευτήκαμε τους ψηλούς μας που έκαναν καλά την δουλειά τους και ήρθε η νίκη».

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν παρέλειψε να σταθεί και στον... έκτο παίκτη της ομάδας του. «Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο ΣΕΦ στο ματς με την Λαμποράλ. Θα τον χρειαστούμε πάρα πολύ και στα επόμενα παιχνίδια και τον θέλουμε δίπλα μας. Είναι τελείως διαφορετικό για τους παίκτες, όταν το ΣΕΦ είναι γεμάτο, καθώς αγωνίζονται με διαφορετική ψυχολογία», παρατήρησε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηριστικό του πανηγυρισμό που ξεσηκώνει τους φιλάθλους ευχήθηκε...

«να υπάρξουν πολλές ανάλογες στιγμές στο μέλλον και να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε μαζί με τον κόσμο».

Οι ερυθρόλευκοι πλέον ανέβηκαν στο 4-5 στο Group F της Euroleague και ο τέως φόργουορντ των Ντένβερ Νάγκετς απάντησε σε όσους πιστεύουν πως η νίκη της ομάδας του επί της Λαμποράλ Κούτσα τής δίνει απλά παράταση «ζωής» στον Ομιλο του... θανάτου:

«Αυτό δεν είναι δίκαιο να το υποστηρίξουμε για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές πως, έστω με την πλάτη στον τοίχο, βρίσκει τον τρόπο να κάνει ό,τι πρέπει και να καταφέρνει. Αυτό, όμως, δεν γίνεται με τα λόγια και πρέπει να δουλεύεις σκληρά».

Ο 26χρονος άσος δεν παρέλειψε να στρέψει την προσοχή της ομάδας του στη συνέχεια των υποχρεώσεών της, αφού «την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζουμε στη Γερμανία την Μπάμπεργκ. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά, ώστε να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Η Μπάμπεργκ μάς είχε νικήσει στον α' γύρο και το να δίνεις παιχνίδια στην έδρα είναι κάτι που σίγουρα δεν το θες. Η Μπάμπεργκ, όμως, είναι μία πολύ καλή ομάδα κι έχει αποδείξει πως με την αξία της βρίσκεται εδώ. Παίζει σωστό και όμορφο μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο που το μεταξύ μας παιχνίδι σημαίνει και για αυτούς πολλά, καθώς αν πάρουν τη νίκη, θα μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και δυνατοί για να καταφέρουμε να τη νικήσουμε».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η κουβέντα με τον Κώστα Παπανικολάου, ρωτήθηκε για την... υπερφόρτωση που έχει ο Ολυμπιακός στη θέση «3», καθώς ως σμολ φόργουορντ μπορούν να αγωνιστούν τόσο ο ίδιος, όσο και οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Ματ Λοτζέσκι και Ντι Τζέι Στρόμπερι.

«Δεν υπάρχει ανταγωνισμός με την κακή έννοια, καθώς όλοι θέλουμε το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Οποιος είναι καλύτερα, θα αγωνίζεται για να βοηθάει την ομάδα. Ο στόχος μας είναι κοινός και όλοι μαζί δουλεύουμε για να παίρνει ο Ολυμπιακός νίκες. Οσο η ομάδα προχωράει κι έχει τα αποτελέσματα που θέλει, δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει και ποιος παίζει περισσότερο ή λιγότερο», αποκρίθηκε ο ερυθρόλευκος φόργουορντ πριν του ζητηθεί η άποψή του για τον νεοφερμένο στον Πειραιά Χακίμ Ουόρικ.

«Είναι ένας αθλητικός ψηλός. Εχει κάνει μόλις τρεις προπονήσεις και μέσα από αυτές θα δεθούμε. Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά είναι εργατικός και θα τον δούμε στην πορεία», αποκρίθηκε ο Κώστας Παπανικολάου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ