2016-03-05 18:00:27
Φωτογραφία για Σε τελευταία ανάλυση ας γυρίσουμε στον ερασιτεχνισμό
Ο Κοντονής μάλλον μας κάνει πλάκα, λέγοντας πως πάμε καλύτερα απο πέρυσι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού δεν θρηνίσαμε νεκρούς και πιστεύει πως τα μέτρα που έχει πάρει έχουν αποδώσει...Ας καταλάβει επιτέλους πως το πρόβλημα της βίας λύνεται μόνο μέσα από τις ίδιες τις ομάδες. Μόνο όταν καταφέρει να πείσει τους μεγαλοπροέδρους να σταματήσουν τις εμπρηστικές δηλώσεις που εξάπτουν τον φανατισμό, τότε ίσως γίνει κάτι. Σε διαφορετική περίπτωση ας πάρει μέτρα που θα αφήσουν εποχή. Δηλαδή αντί να καταργεί το Κύπελλο και να αναβάλει αγώνες πρωταθλήματος, ας κάνει το ποδόσφαιρο ερασιτεχνικό. Ναι ας γυρίσουμε στον ερασιτεχνισμό.

Και στο φινάλε τι κέρδισε το ελληνικό ποδόσφαιρο από τον επαγγελματισμό; Τι κέρδισε από τα ακριβά συμβόλαια των χρυσοπληρωμένων ποδοσφαιριστών; Μήπως ανέβηκε η ποιότητα του και η αξιοπιστία του στο εξωτερικό; Μήπως η Ελλάδα έγινε ο παράδεισος προορισμού κάποιων μεγάλων άσων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; Μήπως οι ελληνικές ομάδες έγραψαν σελίδες δόξας και διακρίσεων σε διεθνή επίπεδα; Ε λοιπόν όχι
. Και ξαναρωτάω. Πότε έγιναν οι μεγαλύτερες διακρίσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη; Πότε είχαμε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλει; Πότε η ΑΕΚ πήγε στους τέσσερις του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ; Πότε έριξε η ΑΕΚ εξάρα στη Πόρτο; Πότε ο ΠΑΟΚ ταπείνωσε την Μίλαν στη Τούμπα και νίκησε τη Μπαρτσελόνα; Πότε ο Άρης έγραψε ιστορία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, φθάνοντας μέχρι τα προημιτελικά; Πότε ο Πανιώνιος απέκλεισε την σπουδαία Ατλέτικο Μαδρίτης; Πότε ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλες νίκες επί του Άγιαξ, Μπενφίκα και Σέλτικ; Όλα αυτά την εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό. Με παίκτες σαν τους Δομάζο, Αντωνιάδη, Κελεσίδη Συνετόπουλο, Μωραϊτέλη , Σκρέκη, Βένο, Τζιφόπουλο , Σαράφη, Τερζανίδη, Τάσο, Παπαδόπουλο και πολλούς άλλους. Τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολλά κάθε χρόνο, είτε τα διεκδικεί ο Μαρινάκης, είτε ο Αλαφούζος, είτε ο Μελισσανίδης ή ο Σαββίδης. Είναι ικανοί να πουλήσουν και τη...μάνα τους όλοι αυτοί για να τα εξασφαλίσουν. Αυτό πρέπει να πάρει τέλος. Ας γυρίσουμε στον ερασιτεχνισμό και ας μην έχουμε Εσιέν, Μπερμπάτοφ και Καμπιάσο.
athlitikotetradio
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ