2016-03-05 18:05:10
Φωτογραφία για Χαιρετισμός της Λαϊκής Ενότητας στη 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, αγαπητοί φίλοι Εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της «Λαϊκής Ενότητας», χαιρετίζουμε την 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίας της.

Την τελευταία επταετία βιώνουμε ως ελληνικός λαός, την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν φέρει μεγάλο μέρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων στα πρόθυρα του Άδη. Ταυτόχρονα αναπτύσσονται ελπιδοφόρες κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις κατά των μνημονιακών μέτρων, των δυνάμεων του ευρύτερου μνημονιακού τόξου και των υπερεθνικών ελίτ Βρυξελλών και Βερολίνου.

Η ανάγκη ευρύτερων συσπειρώσεων και συντονισμένων δράσεων όσων τάσσονται κατά των εξουθενωτικών μέτρων λιτότητας, λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και δημόσιας περιουσίας, κατάργησης θεμελιωδών δικαιωμάτων και αμφισβήτησης της λαϊκής κυριαρχίας, είναι παραπάνω από προφανής.

1.Ως «Λαϊκή Ενότητα» τασσόμαστε υπέρ της πολιτικής συνεργασίας, της συμπόρευσης, της συμπαράταξης και της δημιουργίας κοινού πολιτικού μετώπου όλων χωρίς εξαίρεση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, πέρα από διαφορές και οργανωτικές μορφές έκφρασης.


Τασσόμαστε υπέρ της συνεργασίας και ευρύτερης σύμπραξης όλων των ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων, στη βάση μίας κινηματικής λογικής και ενός κοινού ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού μεταβατικού προγράμματος, πολιτικών και κοινωνικών μετασχηματισμών, με σοσιαλιστικού ορίζοντα.

2.Η «Λαϊκή Ενότητα τάσσεται υπέρ τη εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, ως θεμελιώδης προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος με σοσιαλιστική προοπτική.

Η έξοδος από την ευρωζώνη και πολύ περισσότερο η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, θα φέρει την κυβέρνηση της Αριστεράς, αργά ή γρήγορα και μάλλον γρήγορα, σε βαθιά σύγκρουση με τους κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε., οπότε θα τεθεί ζήτημα παραμονής στην Ε.Ε. Στο δίλημμα εγκατάλειψης του ριζοσπαστικού προγράμματος ή έξοδος και από την Ε.Ε., πρέπει να λυθεί υπέρ του ριζοσπαστικού προγράμματος και με δημοκρατικό τρόπο. Θα επιλέξουμε ελεύθερο δημοψήφισμα για να μιλήσει και να καθορίσει το μέλλον του ο ελληνικός λαός.

Εμείς θα παλέψουμε και θα ταχθούμε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. για την εφαρμογή του ριζοσπαστικού μας προγράμματος. Και πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε το δημοψήφισμα, με τη θέληση και αγωνιστικότητα του λαού και της νεολαίας, ανοίγοντας προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους για την πατρίδα μας.

3.Αδιαπραγμάτευτα σημεία του προγράμματος μας ως αφετηρία για την έξοδο από την κρίση είναι:

Α) Κατάργηση της λιτότητας και διακοπή αποπληρωμής του χρέους με στόχο τη διαγραφή του.

Β) Γενική σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος, εκτός εκείνων που διαθέτουν τη δυνατότητα ένταξης σε γενικές ρυθμίσεις αντιμετώπισης του.

Γ) Εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, υποδομών και δικτύων, ανάκτηση του δημόσιου πλούτου.

Δ) Αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων, παραγωγικός και οικολογικός μετασχηματισμός οικονομίας, αντιμετώπιση ανεργίας, ριζοσπαστικές αλλαγές στο κράτος, λαϊκή συμμετοχή, πολιτική ειρήνης και εθνικής ανεξαρτησίας κά.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Πιστεύουμε ότι υπάρχει «κοινός τόπος» για μια μεγάλη λαϊκή συσπείρωση και για μια μεγάλη λαϊκή ανατροπή…!

Ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία στις εργασίες της Συνδιάσκεψης σας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
300αριζει Ο... ΒΑΛΒΕΡΔΕ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
300αριζει Ο... ΒΑΛΒΕΡΔΕ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ