2016-03-05 19:20:34
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ... «ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!»
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Euroleague Greece για τη νίκη των ερυθρόλευκων κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, τονίζοντας πως για να περάσει η ομάδα στα προημιτελικά θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει σαν... Ολυμπιακός!

Αναλυτικά Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, με το ranking του να γράφει "19". Στο ξεκίνημα του αγώνα πήρε την ομάδα στις πλάτες του, σημειώνοντας 11 πόντους στο εξάλεπτο και 13 στην πρώτη περίοδο, δίνοντας επιθετική ώθηση στους ερυθρόλευκους.

Για ακόμη μία φορά απέδειξε το γιατί αποτελεί το κορυφαίο και πιο φορμαρσιμένο "4άρι" στην Ευρώπη, όντας καταπληκτικός στο πως κινείται στην επίθεση στο low-post, έχοντας αναγάγει σε... επιστήμη το τελείωμα των φάσεων παίζοντας με πλάτη, με τους Βάσκους να τον σταματούν μόνο με φάουλ.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε τόσο για την νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ Κούτσα, όσο και για το πως πρέπει να λειτουργήσουν στην συνέχεια οι πρωταθλητές ώστε να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά.


Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, αλλά κυρίως στις νίκες. Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως είχε πληγωθεί ο εγωισμός των παικτών της ομάδας και άπαντες ήθελαν να αντιδράσουν: "Στην κατάσταση που έχουμε βρεθεί στον όμιλο μας, έχοντας χάσει αρκετά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα, δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς πέρα από την νίκη απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα.

Είχε πληγωθεί ο εγωισμός μας, δεν ήμασταν αυτοί που πρέπει και όλα τα παιδιά θέλαμε να αντιδράσουμε. Παίζουμε για τον Ολυμπιακό και όλοι πρέπει να καταλάβουμε την βαρύτητα και την σημασία του να φοράς αυτήν την φανέλα. Αυτή η ομάδα έχει πετύχει σπουδαία πράγματα τα τελευταία χρόνια, είμαστε περήφανοι για τα όσα έχουμε καταφέρει και θέλουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο κορυφαίο επίπεδο.

Όλα τα παιδιά στην ομάδα ήμασταν αποφασισμένοι για την νίκη και θέλαμε από το ξεκίνημα να δείξουμε στον αντίπαλο τα... δόντια μας, να του δείξουμε πως θα βγούμε εμείς νικητές. Ήταν ένα ματς που όλοι οι παίκτες βοήθησαν, άλλος περισσότερο στην επίθεση, άλλος περισσότερο στην άμυνα, άλλος στην δημιουργία, άλλος στα ριμπάουντ. Ήταν μία ομαδική νίκη και κανείς δεν υστέρησε. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του. Κάναμε το παιχνίδι μας, παίξαμε την καλή άμυνα που μπορούμε, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο όπως μας αρέσει να κάνουμε, μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, τους χτυπήσαμε στην επίθεση μέσα στην ρακέτα και επιβάλαμε τον ρυθμό μας στο ματς.

Κάναμε το παιχνίδι μας, βρήκαμε τον εαυτό μας και την αγωνιστική μας ταυτότητα σαν ομάδα, γιατί κάπου στην πορεία την χάσαμε. Πιστεύω παίξαμε ωραίο μπάσκετ σε αρκετά διαστήματα του αγώνα και προσφέραμε θέαμα. Το χαρήκαμε και εμείς οι παίκτες μέσα στο γήπεδο και νομίζω το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος, τον οποίο και τον ευχαριστούμε για την στήριξη του στο ΣΕΦ. Η νίκη επί της Λαμποράλ ήταν πολύτιμη, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε και κυρίως να αποκτήσουμε διάρκεια στην απόδοση μας".

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε εντυπωσιακά στην αναμέτρηση, κάνοντας την διαφορά στο ξεκίνημα του αγώνα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ζει και αναπνέει για αυτά τα μεγάλα παιχνίδια: "Σε κάθε παιχνίδι θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, αλλά ειδικά στα μεγάλα, στα δύσκολα και στα κρίσιμα παιχνίδια, όπως τώρα, θέλω να βγαίνω μπροστά και να δίνω το κάτι παραπάνω. Είναι ματς που σου δίνουν έξτρα κίνητρο και μου αρέσει να παίζω τέτοιου είδους ματς. Ειδικά το τελευταίο διάστημα έχω νιώσει την ευθύνη και την υποχρέωση να ηγηθώ της προσπάθειας και για αυτόν τον λόγο δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις, τόσο με την ομάδα, όσο και μόνος μου, ώστε να παρουσιάζομαι σε κάθε ματς όσο καλύτερος γίνεται.

Δεν ήμουν όμως μόνο εγώ. Ο Βασίλης (Σπανούλης) είναι ο ηγέτης μας και έκανε σπουδαίο ματς σήμερα, μας βοήθησε ο Στρόμπερι, ο Ιωάννης (Παπαπέτρου) και γενικά όλα τα παιδιά, ο καθένας από το πόστο του προσπάθησε και έδωσε το κάτι παραπάνω. Όταν βγαίνω εγώ μπροστά υπάρχει μία ομάδα που λειτουργεί σωστά γύρω μου για να ολοκληρώσω εγώ την κάθε προσπάθεια και το ίδιο ισχύει για τον κάθε συμπαίκτη μου όταν έρχεται η σειρά του να βγει μπροστά.

Για να ξεχωρίσει κάποιος παίκτης μία ολόκληρη ομάδα δουλεύει και μοχθεί μέσα στο γήπεδο, με τους παίκτες να κάνουν σημαντικά πράγματα που αρκετές φορές δεν αποτυπώνονται στην στατιστική. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα, με χαρακτήρα και με ταλέντο και κάθε φορά όλο και κάποιος διαφορετικός παίκτης μπορεί να ξεχωρίσει. Το σημαντικό είναι να νικά ο Ολυμπιακός και όταν νικά η ομάδα όλοι είμαστε χαρούμενοι".

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πέντε ματς, πέντε "τελικούς". Πως θα πρέπει να τα διαχειριστούν οι ερυθρόλευκοι ώστε να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε τα εξής: "Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό, όπως κάναμε στο ματς με την Λαμποράλ. Έχουμε λοιπόν 5 τελικούς μπροστά μας. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο λάθους. Θα πρέπει να παίξουμε μπάσκετ σαν Ολυμπιακός, όπως ξέρουμε και μπορούμε να παίξουμε.

Σαν ομάδα έχουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, συγκεκριμένα προτερήματα και μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και όλα αυτά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τα βγάζουμε στο παρκέ. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας σε κάθε ματς. Το παιχνίδι μας ξεκινάει από την άμυνα και θα πρέπει να δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτό το κομμάτι γιατί από εκεί βρίσκουμε ρυθμό στην επίθεση. Θα πρέπει να τρέχουμε όσο πιο συχνά γίνεται στο ανοιχτό γήπεδο, γιατί είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στο τρανζίσιον, αλλά και να λειτουργούμε έξυπνα στο σετ-παιχνίδι, διαβάζοντας τον αντίπαλο, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Ίσως κάπου με τις αλλαγές και με τις απουσίες επηρεάστηκε η χημεία και η ομοιογένεια μας, αλλά πλέον αυτοί είμαστε, την υγειά μας να έχουμε και όλα πιστεύω πως θα πάνε καλά για εμάς στο τέλος. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα σαν ομάδα. Αν μία ομάδα μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο και να κάνει την οποιαδήποτε υπέρβαση, αυτή είμαστε εμείς και το έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς μας έχουν στοιχίσει οι δύο εκτός προγράμματος ήττες από τις Μπάμπεργκ και Ζάλγκιρις, αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Τώρα θα τις αντιμετωπίσουμε και τις δύο στην σειρά και θα πρέπει πάση-θυσία να βγούμε νικητές σε αυτά τα παιχνίδια. Μπορούμε να περάσουμε στα προημιτελικά, πιστεύουμε στους εαυτούς μας, αλλά και στις δυνατότητες της ομάδας μας".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ