2016-03-05 19:27:10
Φωτογραφία για Πρόσφυγες στην Ειδομένη στήνουν υπαίθρια μαγαζιά και πωλούν τα... [photos]
Τρόπους για να συνεχίσουν τη ζωή τους στην Ειδομένη... για όσο διαρκέσει η τωρινή κατάσταση, ψάχνουν να βρουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή.

Η πολυήμερη αναμονή μετά την απόφαση πολλών δυτικών Βαλκανικών χωρών, αλλά και της Αυστρίας να θέσουν όριο στον αριθμό των προσφύγων που δέχονται έχει εγκλωβίσει τις τελευταίες 2 σχεδόν εβδομάδες γύρω στους 12.000 πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων.

Με τις μέρες να περνάνε κάποιοι από τους πρόσφυγες βλέποντας τα χρήματά τους να τελειώνουν έχουν στήσει υπαίθρια μικρά μαγαζάκια για να βγάλουν τα προς το ζην. Κατσαρολικά, απορρυπαντικά, τσιγάρα ακόμα και κονσέρβες, είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που πωλούν.

Με το χαμόγελο στα χείλη, η Ιρακινή πρόσφυγας στέκεται πίσω από το μαγαζάκι που έστησε στην προσπάθειά της να βγάλει μερικά χρήματα. «Θέλει να αφήσει τον πόλεμο πίσω της και να ξαναρχίσει τη ζωή της» γράφουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Η εν λόγω φωτογραφία έχει γίνει ήδη viral.

Από την άλλη, ένα ακόμα εμπόριο διεξάγεται στην περιοχή, το οποίο γίνεται από αλλοδαπούς που ζουν ήδη στην χώρα μας και προσπαθούν να βοηθήσουν ομοεθνείς τους που έχουν μικρά παιδιά και δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ