2016-03-10 12:06:26
Φωτογραφία για ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Η συμφωνία Τουρκίας και Ε.Ε. για επανεισδοχή μεταναστών δεν αφορά όσους βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά εκείνους που θα φτάσουν αφού η συμφωνία τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. «Θα δεχθούμε πίσω χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, αλλά όχι εκατομμύρια» είπε, λέγοντας πως η Άγκυρα σκοπεύει να έχει υλοποίηση τις δικές της υποχρεώσεις μέχρι την 1η Μαΐου.

Από την πλευρά της Ε.Ε., ο επίτροπος για Υποθέσεις Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος είπε, προσερχόμενος στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «ανθρωπιστική καταστροφή».Υπογράμμισε ακόμα ότι: «Αν πραγματικά θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση από την πίσω πόρτα, θα πρέπει να ανοίξουμε ένα ασφαλές και νόμιμο παράθυρο στους μετανάστες, ειδάλλως οι αδίστακτοι διακινητές θα προσπαθήσουν να βρουν νέους διαδρόμους».

Το συμβούλιο των υπουργών των «28» Πέμπτη και Παρασκευή θα εξετάσει τις εξελίξεις στο προσφυγικό αλλά και ζητήματα τρομοκρατίας και, σε αυτό το πλαίσιο, τη διακίνηση όπλων.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ