2016-03-13 17:00:00
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 

E-mail: [email protected]

Αθήνα, 11/3/2016 

Αρ. Πρωτ.: 13 /2016 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Στο ΔΣ του συλλόγου που συνεδρίασε στις 9/3/2016 αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης όπως προβλέπεται από το καταστατικό και για τους παρακάτω πρόσθετους λόγους.

Παρά την ικανοποίηση του αιτήματός μας για τη καταβολή του χρονοεπιδόματος υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα που καθιστούν δυσχερή την πρόοδο της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ. Το Υπουργείο Υγείας καλεί σε ανοικτή διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τη ΠΦΥ και ο σύλλογος έχει κληθεί να καταθέσει προτάσεις. Οι προσπάθειες μας στρεφόμενες σε όλα τα επίπεδα είχαν ως αποτέλεσμα ο ΠΑΣΙΠΑΑ να αποτελεί υπολογίσιμο συνομιλητή και μας δίνουν τη δυνατότητα να προβάλλουμε τις θέσεις μας για την δίκαιη και αποτελεσματική λειτουργία του ΠΕΔΥ. 


Συνάδελφοι εδώ και ενάμιση χρόνο δίνουμε έναν άνισο αγώνα για να υπερασπίσουμε την επαγγελματική ομαλότητα στον εργασιακό μας χώρο. Δεν αποφασίζουμε όμως μόνοι μας. Το προβληματικό καθεστώς των μικτών εργασιακών σχέσεων συνεχίζει να δημιουργεί αδικίες και ανισότητες στις μονάδες και ακόμη δεν διαφαίνεται εύκολη λύση. 

Ακόμα και σήμερα μέλη του συλλόγου μας δέχονται απειλές και επιχειρείται η φίμωση τους. 

Συνάδελφοι ο σύλλογος εκφράζει αποκλειστικά τους ιατρούς-οδοντιάτρους ΠΑΑ. Φιλοδοξεί να προωθήσει τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ στη κατεύθυνση της δωρεάν δημόσιας προσφοράς, με σύγχρονους, οικονομικά αποδοτικούς τρόπους. 

Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας με την αθρόα προσέλευση και εγγραφή σας στο σύλλογο, για να οργανώσουμε ομάδες εργασίας με αντικείμενο τη δημόσια διαβούλευση για τη ΠΦΥ.

Στη συνέλευση θα συζητηθούν επίσης καταστατικές αλλαγές, όπως η προσθήκη μελών στο ΔΣ, η καθιέρωση επιστολικής ψήφου για μέλη μας από απομακρυσμένες περιοχές, το ωράριο λειτουργίας ΠΕΔΥ που θεωρείται θέμα μείζονος σημασίας και η οργάνωση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ. 

Θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση για την ημερομηνία και το χώρο της Συνέλευσης. 

Ο Πρόεδρος 

Ι.Παπαλέτσος 

Η Γενική Γραμματέας 

Ρ.Δάνδαλη
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ