2016-03-13 19:46:09
Φωτογραφία για 230 επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο νομό Δράμας
Νέα άφιξη προσφύγων υπήρξε το βράδυ του Σαββάτου στη Δράμα. Περίπου 180 άτομα μεταφέρθηκαν από την Καβάλα στον χώρο φιλοξενίας στην Βιομηχανικής Περιοχής της Δράμας όπου ήδη έχουν εγκατασταθεί άλλοι 355 πρόσφυγες απο τις προηγούμενες ημέρες.

Ο αριθμός των προσφύγων  που πλέον φιλοξενούνται στον χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας ανέρχεται μετά και τις χθεσινές αφίξεις σε 535 περίπου άτομα. Σημειώνεται ότι πέραν αυτών, ένας επιπλέον αριθμός 50 ατόμων (παράτυπων μεταναστών) μεταφέρθηκε επίσης χθες το βράδυ στο κέντρο κράτησης του Παρανεστίου.

Οι τελευταίοι κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προβλεπόμενες προυποθέσεις για να ενταχθούν στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων όπως προέκυψε απο την ταυτοποίηση των στοιχέιων τους που έγινε στην Καβάλα απο την Ελληνική Αστυνομία.

Οι συνολικά 230 πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν χθες στον νομό της Δράμας αποτελούν μέρος των ατόμων που αφήχθησαν χθες στην Καβάλα με πλοίο προερχόμενοι από την νησιωτική περιοχή της χώρας.


Οι υπόλοιποι σύμφωνα με πληροφορίες της dramini.gr επρόκειτο να μεταφερθούν στην περιοχή του Κιλκίς όπου υπάρχουν ανάλογοι χώροι φιλοξενίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι με την προσθήκη και των 180 επιπλέον προσφύγων στον χώρο φιλοξενίας  της Βιομηχανικής Περιοχής της Δράμας  (στην πλειονότητά τους προέρχονται απο την Συρία) έχει ουσιαστικά συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν στον συγκεκριμένο χώρο και όπως εκτιμάται αυτός θα είναι και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην Δράμα.

Αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ειπώθηκε και κατα την έλευση των εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ στο δημαρχείο της Δράμας όπου και σημειώθηκε ότι οι προϋποθέσεις φιλοξενίας επιβάλλουν την ύπαρξη χώρου τουλάχιστον 7 τ.μ. για κάθε πρόσφυγα.

Όριο που στην περίπτωση της Δράμας εκτιμάται ότι έχει συμπληρωθεί Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ