2016-03-18 10:13:42
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα, έφτασαν λίγο πριν τις 07:00 το πρωί πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες από τον Πειραιά. Πρόκειται για τέσσερα λεωφορεία με Σύρους και ένα με Αφγανούς. Οι πρόσφυγες αποβιβάζονται από τα λεωφορεία, καταγράφονται από την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγούνται σε σκηνή. Τους πρόσφυγες υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Zηρού και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Στο παλιό στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» δημιουργήθηκε υποδομή για να φιλοξενήσει 700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προσφυγικές ροές που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», με 638 πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 240 άτομα από τη Χίο και 398 από τη Λέσβο. Εντός της ημέρας θα καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 2» με 79 πρόσφυγες από τη Λέρο και 5 από την Κω. Πούλμαν έχουν μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να παραλάβουν πρόσφυγες για διάφορα κέντρα φιλοξενίας στα Ιωάννινα. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία, καθώς πολλοί αρνούνται να μετακινηθούν φοβούμενοι ότι θα μεταφερθούν κάπου και θα εγκλωβιστούν.


Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε την Πέμπτη από το Λιμενικό ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενείται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ή διαμένει σε σκηνές μέσα στο λιμάνι ανέρχεται σε 4.500 άτομα περίπου. Την Πέμπτη μόνο 349 πρόσφυγες μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Στο λιμάνι του Πειραιά σε όλους του σταθμούς φιλοξενίας υπάρχει δύναμη του Λιμενικού σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων μετά τις δύο συμπλοκές που έγιναν την Πέμπτη, εκ των οποίων στη μία υπήρξαν και τρεις τραυματίες.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ