2016-03-23 07:04:39
Φωτογραφία για Συναγερμός στα σύνορα Βελγίου-Γερμανίας για τον Τζιχαντιστή που το έχει σκάσει...
Έχουν περάσει μόλις πέντε μήνες από την ημέρα που σημάδεψε για πάντα την Ευρώπη. Στις 13 Νοεμβρίου του 2015, οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκορπούν τον θάνατο στο Παρίσι, με μία σειρά από συντονισμένες επιθέσεις στην "καρδιά" της γαλλικής πρωτεύουσας. Η σημερινή μέρα έμελλε να μετατραπεί σε ένα εφιαλτικό déjà vu για την Ενωμένη Ευρώπη, αφού οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες κόστισαν την ζωή τουλάχιστον 34 ανθρώπων, αφήνοντας τραυματισμένους περισσότερους από 200...

Το χρονικό του μακελειού

Στις 08.00 το πρωί (σ.σ. τοπική ώρα), σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ. Οι αρχές κάνουν λόγο για επιθέσεις αυτοκτονίας, με την εισαγγελία του Βελγίου να θεωρεί πως οι δύο δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και φυσικά σκοτώθηκαν.

Υπάρχει μια φωτογραφία ντοκουμέντο, η οποία αποτελεί τον οδηγό των αρχών. Σε αυτήν απεικονίζονται τρεις άνδρες. Οι δύο μαυροφορεμένοι στα αριστερά, θεωρείται βέβαιο πως είναι οι καμικάζι που πήραν μαζί τους στον θάνατο δεκάδες αθώους πολίτες. Το ότι οι δυο τους φορούν γάντια αλλά μόνο στο ένα χέρι, δεν το θεωρούν καθόλου τυχαίο, αφού πιστεύουν πως κάτω από τα γάντια έκρυβαν τους πυροκροτητές.


Ο τρίτος άνδρας, στα δεξιά με το καπέλο, θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος, με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του. Υπάρχουν μαρτυρίες πως εθεάθη να φεύγει τρέχοντας από το σημείο, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στα γερμανικά σύνορα, αφού υπάρχουν πληροφορίες πως ο άνδρας αυτός κινείται με αυτοκίνητο προς τη Γερμανία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ