2012-05-13 13:12:07
Φωτογραφία για Ελεύθερη πτώση για τον ελληνικό τουρισμό
Ακυρώνουν αφίξεις, μένουν σε αναμονή ή ακόμα φεύγουν για την πατρίδα τους τουρίστες, καθώς όπως λένε η πολιτική κατάσταση της χώρας έχει αρχίσει να τους φοβίζει.

Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας των τουριστικών φορέων της Κρήτης και των νησιών όπως αποτυπώνονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και συνεχίζουν λέγοντας ότι «από τις αρχές Μαϊου καθημερινά σημειώνονται ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες του εξωτερικού που νιώθουν ανασφάλεια». Η αιτία είναι μία και προφανής. Τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό που κάνουν λόγο για πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα, για πιθανή χρεοκοπία και έξοδό μας από το ευρώ, για πιθανές ταραχές στη χώρα μας κ.α.

Οι παράγοντες του τουρισμού στους λεγόμενους «συχνούς προορισμούς» δηλώνουν ανήσυχοι για το φαινόμενο αλλά και το ενδεχόμενο παράτασης της εκκρεμότητας σχηματισμού κυβέρνησης, που σε μία τέτοια περίπτωση -όπως λένε- θα μπει ταφόπλακα στις επιχειρήσεις τους τουλάχιστον για φέτος.

Ο τουρισμός χτυπάται όχι μόνο από την οικονομική κρίση λοιπόν αλλά από την ίδια την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι ανέφικτοι οι στόχοι για 16 εκατομμύρια αφίξεις και 10 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα για το 2012. Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ