2016-03-27 20:17:09
Φωτογραφία για Επιτήδειοι επιχειρούν να αρπάξουν λεφτά στην Ξάνθη με το γνωστό... τηλεφωνικό κόλπο!
Χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες επιχειρούν να αρπάξουν επιτήδειοι στην Ξάνθη επικαλούμενοι ψέματα μέσω τηλεφωνικών κλήσεων.

Πρόκειται για μια τακτική που τελευταία χρησιμοποιούν αρκετοί απατεώνες και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή, ενώ οι Αστυνομικές Αρχές της Περιφέρειας ΑΜΘ ανά τακτά διαστήματα εκδίδουν οδηγίες-συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πέφτουν θύματα ενώ έχουν γίνει και σχετικές συλλήψεις.

Ζητούν βοήθεια!

Μόνο τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή έχουν καταγραφεί δεκάδες αντίστοιχα τηλεφωνήματα ενώ ήδη αρκετοί πολίτες έσπευσαν να καταγγείλουν το συμβάν στην Αστυνομία είτε να το γνωστοποιήσουν στο διαδίκτυο.

Οι δράστες αρχικά προσεγγίζουν τα θύματά τους τηλεφωνικά επικαλούμενοι προβλήματα υγείας ή ατυχήματα, παριστάνοντας συγγενικά πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων τους και ζητούν χρήματα.

"Χθες στις 00:00 περίπου τηλεφώνησαν σπίτι μου με μία κοπέλα να κλαίει και να φωνάζει "μαμά έχω τρακάρει", χωρίς καν να προλάβει να ακούσει αν η φωνή που το σήκωσε είναι γυναικεία ή όχι
. Η μαμά μου ρωτούσε συνεχώς ποια είναι μέχρι που της είπε ένα άκυρο όνομα και το έκλεισε" αναφέρει μεταξύ άλλων κάτοικος της περιοχής που επέλεξε να γνωστοποιήσει την εμπειρία της στο διαδίκτυο ώστε να προειδοποιήσει και άλλους πολίτες.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι επιτήδειοι παριστάνουν ακόμη και τους Αστυνομικούς ή τους δικηγόρους. Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών ώστε να μην πείθονται και να φυσικά να μην καταβάλουν χρήματα σε αγνώστους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ