2012-05-14 00:01:23
Φωτογραφία για Σαν σήμερα, η Ελλάδα στο διάστημα!!!
14 Μαΐου 2003 εκτοξεύθηκε ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος στο διάστημα.

Η Ελλάδα και η Κύπρος αποκτούν επιτέλους περιουσία στο Διάστημα. Ένα «οικόπεδο» σε τροχιά, όπως χαρακτήρισε τον Hellas SAT ο Τάσσος Παπαδόπουλος στα επίσημα εγκαίνιά του τον Σεπτέμβριο του 2002 Ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Ελλάδας-Κύπρου είναι ο ισχυρότερος στην Ευρώπη σε ένταση σήματος. Με τις δύο σταθερές του δέσμες καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και τμήμα της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ενώ οι δύο κινητές δέσμες μπορούν να καλύψουν τη νότια Αφρική, την Αυστραλία και μέρος της Ασίας. Συνολικά, ο δορυφόρος απευθύνεται σε κοινό 500 εκατ. ανθρώπών.

Ο Hellas SAT θα παρέχει υπηρεσίες τηλεφωνίας, τηλεόρασης, Διαδικτύου σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, αλλά και στους ίδιους τους καταναλωτές. Σε εθνικό επίπεδο, παρέχει κανάλια δεδομένων στα ελληνικά υπουργεία -ιδιαίτερα στα Εθνικής Αμυνας, Εσωτερικών και Υγείας-, σε πανεπιστήμια και άλλα ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και συνδέσεις τηλεϊατρικής για τους ακρίτες και το στρατό
. Όσον αφορά την εμπορική του εκμετάλλευση, απευθύνεται σε τηλεπικοινωνιακούς και ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, αλλά και σε μεγάλες εταιρείες με κλειστά δίκτυα δεδομένων. Μπορεί επίσης παρέχει στους ίδιους τους καταναλωτές τηλεοπτικές μεταδόσεις και υπηρεσίες Διαδικτύου.

Ο νέος δορυφόρος, που κατασκευάστηκε από την Astrium, αναμένεται να παραμείνει σε λειτουργία τουλάχιστον 17 χρόνια, δύο χρόνια περισσότερο από την αρχική εκτίμηση: η άριστη εκτόξευσή του το Μάιο από τη Φλόριντα, με πυραυλοφορέα Lockheed Martin, έφερε το δορυφόρο ακριβώς στη σωστή θέση του -39 μοίρες ανατολικά - και δεν χρειάστηκε να δαπανηθεί προωθητικό αέριο για διόρθωση της τροχιάς.

Στην διάρκεια της ζωής του ο, Hellas SAT υπολογίζεται ότι θα προσφέρει στο ελληνικό δημόσιο κέρδη τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ