2016-04-19 16:55:18
Φωτογραφία για 4η ΥΠΕ: Παράνομες οι… μεμονωμένες δωρεές υλικών στις δομές υγείας
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 

- Virus.com.gr

Γραφειοκρατικά εμπόδια ακόμη και στις δωρεές για την κάλυψη επειγουσών αναγκών σε υγειονομικά υλικά, φάρμακα και άλλα αναλώσιμα που είναι απολύτως αναγκαία στην καθημερινή λειτουργία μιας μονάδας υγείας, μπαίνουν στις δημόσιες δομές υγείας.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της 4ης ΔΥΠΕ με ημερομηνία 8 Απριλίου, για να γίνει χρήση οποιασδήποτε δωρεάς, αυτή θα πρέπει πρώτα να έχει γίνει αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος (αριστερά). Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται δωροληψία και ο λήπτης κινδυνεύει με πειθαρχική δίωξη.

«Μας απειλούν ακόμη και με απόλυση, σε περίπτωση που δεχτούμε μια προσφορά, χωρίς να έχει δοθεί έγκριση από το ΔΣ» αναφέρει σχετικά στο Virus ο Ξενοφώντας Παπαλέξης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο/Κέντρο Υγείας Γουμένισσας.

Την ίδια ώρα, οι έρανοι, όπως και η συγκέντρωση χρημάτων από τους ίδιους τους εργαζόμενους για την αγορά διάφορων αναλώσιμων που χρειάζονται οι ασθενείς, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Κιλκίς (εδώ), το Νοσοκομείο/ΚΥ Γουμένισσας είχε «στεγνώσει» από υδρόφιλη γάζα και λευκοπλάστ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στη Θωρακοχειρουργική Κλινική να βάλουν οι ίδιοι χρήματα για να αγοραστούν οι απαραίτητες ποσότητες για τη λειτουργία του χειρουργείου και του ιατρείου (αριστερά).

«Έχουμε επιχορηγηθεί εκτάκτως μόνο με 75 χιλ. ευρώ κι αυτό πριν την επίσκεψη Ξανθού» τονίζει σχετικά ο Ξ. Παπαλέξης. Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος της συνολικής επιχορήγησης που έλαβε εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ύψους 400 χιλ. ευρώ τότε, προκειμένου να καλύψει στοιχειωδώς τις άμεσες ανάγκες του. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, τα 2 εκατ. ευρώ με τα οποία δεσμεύτηκε ο Ανδρέας Ξανθός ότι θα επιχορηγηθούν οι δημόσιες δομές υγείας του νομού, ακόμη να φανούν.

Στο μεταξύ, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που αγοράζουν από την τσέπη τους χαρτί υγείας, βαμβάκι κ.λπ. ενώ φέρνουν από το σπίτι τους σεντόνια, πετσέτες κ.ο.κ., δεν φαίνεται να ενοχλούν…
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ