2012-05-14 16:25:24
Φωτογραφία για Δέσμευση Νετανιάχου σε Αμπάς για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους
Τη δέσμευσή του για την ίδρυση ενός αποστρατιωτικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, δίνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με επιστολή του στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ.

Σύμφωνα με την επιστολή, είναι η πρώτη επίσημη γραπτή δέσμευση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για το θέμα αυτό Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο Νετανιάχου έχει αναλάβει και πάλι τη δέσμευση αυτή σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν, τον Ιούνιο του 2009, αλλά και στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο τον Μάιο του 2011, είναι η πρώτη φορά που αυτή περιλαμβάνεται σε επίσημο έγγραφο.

Την επιστολή του Νετανιάχου παρέδωσε το βράδυ του Σαββάτου στον Αμπάς στη Ραμάλα, ο απεσταλμένος του ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Μόλσο.

Σύμφωνα με Ισραηλινό εκπρόσωπο, τον οποίο επικαλείται η Χααρέτζ, στην επιστολή του ο Νετανιάχου απευθύνει έκκληση για άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων χωρίς όρους, πράγμα που σημαίνει ότι απορρίπτει τις παλαιστινιακές αξιώσεις, αλλά δεν διατυπώνει κάποια νέα πρόταση.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ