2016-05-20 20:10:13
Φωτογραφία για Η ΑΝΑΛΥΣΗ, ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ!
Ο Ματ Λοτζέσκι ανέλυσε τα αίτια της ήττας του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό και επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πάρουν "διπλό" στο ΟΑΚΑ, όπως έχουν κάνει πέρσι και πρόπερσι.

Αν ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στο ΣΕΦ, βγαίνοντας εκείνος νικητής, MVP της αναμέτρησης θα ήταν αδιαμφισβήτητα ο "καυτός" Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάνοντας επίδειξη της εκτελεστικής του δεινότητας, δείχνοντας για ακόμη μία φορά στην πράξη το πόσο έλειψε από τον Θρύλο τους προηγούμενους μήνες.

Σε 26 λεπτά συμμετοχής, ο Αμερικανός έβρισκε τρόπο να αφήνει συνεχώς την μπάλα στο καλάθι, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους, έχοντας 5/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 2/2 βολές, βάζοντας μεγάλα σουτ, δίνοντας τεράστια επιθετική ώθηση στους πρωταθλητές όποτε το χρειαζόντουσαν.

Λίγο μετά το τέλος του πρώτου τελικού, κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, ο εμφανώς απογοητευμένος και στεναχωρημένος από την ήττα, Ματ Λοτζέσκι, μίλησε στο Sport24.gr, ο οποίος παράλληλα ήταν και αγχωμένος με την κατάσταση του γιου του που χτύπησε στο πρόσωπο.


-Ματ, τι πήγε στραβά στο πρώτο ματς και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε;

"'Όταν δεν παίζεις άμυνα, αυτά παθαίνεις. Δεν μπήκαμε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα από εμάς, βρήκε ρυθμό και εμείς ακολουθούσαμε. Ήταν ξεκάθαρο πως είχαμε πρόβλημα στην άμυνα. Κατάφεραν να σκοράρουν αρκετούς εύκολους πόντους, με αιφνιδιασμούς, αλλά και με ελεύθερα σουτ. Για μία ομάδα σαν εμάς, που θέλουμε να λεγόμαστε καλή αμυντική ομάδα, το να δέχεσαι 47 πόντους στο πρώτο ημίχρονο είναι ανεπίτρεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε κάπως την άμυνα μας, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, βρήκαμε σκορ από αιφνιδιασμούς, βάλαμε μεγάλα σουτ, είχαμε ρυθμό και κάπως έτσι καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι υπέρ μας.

Στο τέλος το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Βάλαμε και εμείς και αυτοί μεγάλα σουτ και στην τελευταία επίθεση δεν λειτουργήσαμε με καθαρό μυαλό. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί. Είμαστε όλοι στην ομάδα απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι από αυτή την ήττα, δυστυχώς δεν αξιοποιήσαμε το πλεονέκτημα έδρας στο πρώτο ματς, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτή. Οφείλουμε να ζήσουμε με αυτή την ήττα και να προχωρήσουμε. Το Πρωτάθλημα δεν τελείωσε, σημασία έχει ποιος θα κάνει πρώτος 3 νίκες και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Κοιτάζουμε τον 2ο τελικό και το σίγουρο είναι πως θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη για να κάνουμε 1-1 την σειρά, επανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας".

-Τι θα πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στις νίκες στα επόμενα ματς;

"Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας και στην προσέγγιση του παιχνιδιού μας ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Αυτό που θα πρέπει να βελτιώσουμε οπωσδήποτε όμως είναι η αμυντική μας λειτουργία. Να πιέσουμε περισσότερο πάνω στην μπάλα, να μην χάνουμε τους παίκτες μας, να λειτουργούμε συγκεντρωμένα σύμφωνα με το πλάνο μας και να αποκτήσουμε ξανά την "σκληράδα" που μας χαρακτηρίζει. Ήμασταν κακοί στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Και από την καλή μας άμυνα σαν ομάδα βρίσκουμε ρυθμό στην επίθεση. Και στο ματς δεν μπορούσαμε να βρούμε τον ρυθμό που θέλαμε, γιατί δεν παίζαμε καλή άμυνα. Θα δούμε τα λάθη μας, θα αναλύσουμε το παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως στο επόμενο ματς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Πρέπει όμως να παίζουμε και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".

-Έχεις δώσει αρκετά ματς στο ΟΑΚΑ, έχεις κερδίσει κιόλας εκεί δύο χρονιές, μπορεί να νικήσει εκεί και φέτος ο Ολυμπιακός;

"Σίγουρα είναι μία πολύ δύσκολη έδρα. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Παίζει πάντα καλά στο γήπεδο του. Όμως, όπως είπες, με την ομάδα νικήσαμε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τόσο πέρσι, όσο και πρόπερσι στους τελικούς και έχουμε την εμπειρία του να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό μέσα στο "σπίτι" του. Είναι ένας αντίπαλος που τον σεβόμαστε, αλλά έχουμε μεγάλη πίστη στην ομάδα και στις δυνατότητες μας.

Αν παίξουμε το καλό μπάσκετ που ξέρουμε μπορούμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Είναι κάτι που το πιστεύουμε. Πρέπει όμως να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι, καλύτεροι και πιο σωστά προετοιμασμένοι. Η ήττα στο ΣΕΦ μας έχει πεισμώσει και μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Πληγώθηκε ο εγωισμός μας και θέλουμε να αντιδράσουμε, αλλά και να απαντήσουμε σαν ομάδα. Είμαστε ενωμένοι και πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα, θέλουμε πάρα πολύ αυτόν τον τίτλο και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό από εδώ και πέρα ώστε να τα καταφέρουμε. Πρέπει και ο καθένας από εμάς να δώσει το κάτι παραπάνω".

-Νιώθεις πως σας ξάφνιασε ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο του παιχνιδιού του;

"Έπαιξαν σίγουρα αρκετά καλά και έκαναν ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Μας δυσκόλεψαν, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και στο τέλος πήραν και την νίκη. Έβαλαν, βέβαια, και ορισμένα μεγάλα σουτ στην 4η περίοδο, λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά. Παίζουν κάπως διαφορετικά ύστερα από την αλλαγή του προπονητή τους, δεν είναι ίδια ομάδα σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς που τους αντιμετωπίσαμε. Όμως, εμείς κοιτάμε κυρίως τι κάνουμε εμείς σαν ομάδα, την δική μας εικόνα. Χάσαμε τον πρώτο τελικό γιατί δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, γιατί δεν ελέγξαμε τον ρυθμό, ενώ και στο τέλος δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Στην επίθεση είχαμε καλές στιγμές, αλλά το πρόβλημα ήταν η άμυνα μας, αυτό είπαμε και όλοι μας μετά το τέλος του αγώνα".

-Σχεδόν δεν έχασες σουτ (5/5δ, 3/4τρ, 2/2β) στο ματς, ήσουν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους. Νιώθεις πως έχεις βρει και πάλι τον ρυθμό σου;

"Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα άτυχη για μένα. Ένιωθα καλά στην αρχή της σεζόν, αισθανόμουν πως μπορώ να δώσω πολλά φέτος, αλλά δυστυχώς είχα πρώτα την θλάση στο πόδι μου και μετά το πρόβλημα στον σπλήνα μου. Ήμουν πάρα πολύ άτυχος. Ποτέ ξανά στην καριέρα μου δεν είχα τόσα προβλήματα μέσα σε μία σεζόν. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα να μείνω ανενεργός τόσους μήνες. Δούλεψα πολύ σκληρά το διάστημα που ήμουν εκτός, πολλές ώρες στο γυμναστήριο, αλλά και στο γήπεδο. Από θέμα φυσικής κατάστασης νιώθω εξαιρετικά.

Έχω βρει τον ρυθμό μου τις τελευταίες εβδομάδες, έχω ενέργεια, νιώθω καλά, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και θέλω να προσφέρω στην ομάδα όσα δεν μπόρεσα το προηγούμενο διάστημα. Παίζω πάντα με αυτοπεποίθηση και ποτέ δεν φοβάμαι να πάρω πάνω μου τις φάσεις. Είμαι σουτέρ, είναι μέρος της δουλειάς μου, αυτός είναι ο ρόλος μου στην ομάδα και χαίρομαι όταν μπορώ να την βοηθώ ειδικά στην επίθεση γιατί αυτό περιμένουν από εμένα. Θα ήμουν χαρούμενος όμως αν κερδίζαμε, αλλά δυστυχώς χάσαμε. Στόχος όλων μας είναι να δουλέψουμε καλά σαν ομάδα και να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Αυτό είναι το ζητούμενο".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
8428 - Μικρής Αγιάννας ιστορικό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
8428 - Μικρής Αγιάννας ιστορικό
Ο φλογερός Μάλκολμ Χ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο φλογερός Μάλκολμ Χ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ