2016-06-04 04:47:33
Φωτογραφία για Το αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη τίμησε δια της παρουσίας του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Την ευκαιρία να γνωρίσουν το ξεχωριστό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που τα διηγήματα του κατέχουν περίοπτη θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία, είχε το κοινό που πλημμύρισε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση -αφιέρωμα «στην κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ.Π. Καβάφη, διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μαγευτικές αφηγήσεις», της φιλολόγου Μαρίας Σπυροπούλου- Θεοδωρίδου.

Στο αφιέρωμα μνήμης και τιμής στο γνωστό και ως «ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων», παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε την ανεκτίμητη λογοτεχνική  και όχι μόνο αξία του έργου του κορυφαίου των Ελληνικών Γραμμάτων  που παραμένει πάντα επίκαιρο.

« Οι φωτοδότες των Ελληνικών Γραμμάτων, όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης,  που με το έργο τους γαλούχησαν γενιές και γενιές εξακολουθούν να μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.


 Στην πόλη μας, που οι εκδηλώσεις πολιτισμού κατέχουν εξέχουσα θέση, τιμούμε τους σημαντικούς  Έλληνες λογοτέχνες και συγγραφείς και αναδεικνύουμε το έργο τους, προσφέροντας την ευκαιρία σε  όλους να γνωρίσουν τον λογοτεχνικό θησαυρό της πατρίδας μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Για το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μίλησαν ο δικηγόρος –συγγραφέας ερευνητής κ. Κώστας Μπιζάνος, η φιλόλογος – Δρ. Παιδαγωγικής –τέως Σχολική Σύμβουλος κα Δέσποινα Παπαγγελή –Βουλιουρή και η ιατρός, τέως Πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης Δήμου Αμαρουσίου κα Γλυκερία Μοστρού.

Ιδιαίτερη ήταν η προβολή του φωτογραφικού υλικού από το αρχείο του μελετητή του έργου του Παπαδιαμάντη, Οκτάβιου Μερλιέ με τίτλο: «Περιδιαβαίνοντας τα λημέρια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», καθώς και η ομιλία με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Οκτάβιος Μερλιέ».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος έγινε επίσης παρουσίαση των ερωτικών διηγημάτων «Όνειρο στο Κύμα», «Ολόγυρα στη λίμνη», «Έρως –ήρως», «Ο έρωτας στα χιόνια», και «Η νοσταλγία», από την συγγραφέα και φιλόλογο κα Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλώτη, ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Χρήστος Βλάχος και πλήθος εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και φορέων της πόλης.        

   

      
   
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ