2016-06-08 17:59:33
Φωτογραφία για Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ΧΤΥΠΗΣΕ στον αέρα τη Λιάνα Κανέλλη 4 χρόνια πριν... [video]
Στις 7 Ιουνίου 2012, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται προσκεκλημένος σε πρωινή εκπομπή του Ant1... στην οποία επίσης παρίστανται οι Λιάνα Κανέλλη, Ρένα Δούρου και Προκόπης Παυλόπουλος.

Ένα μόλις μήνα πριν, η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή έχει επιτύχει ποσοστό της τάξεως του 7% και έχει για πρώτη φορά μπει στην Ελληνική Βουλή, η οποία στο μεταξύ διαλύθηκε για τη διενέργεια δεύτερων εκλογών.

Ο Κασιδιάρης, που δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία λόγω της διάλυσης της Βουλής, μετά από φραστικό επεισόδιο πετάει νερό στη Ρένα Δούρου, η οποία δεν κουνιέται από τη θέση της.

Το ίδιο και ο τωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παραμένει απαθής σαν άγαλμα.

Σηκώνεται όμως η Λιάνα Κανέλλη και δημιουργείται επεισόδιο που καταλήγει με τον Κασιδιάρη να χτυπάει την Κανέλλη σε πανελλήνια μετάδοση.

Το αν τα χτυπήματα ήταν μπουνιές (όπως υποστηρίζει η Κανέλλη) ή χαστούκια (όπως υποστηρίζει ο Κασιδιάρης) δεν μπόρεσε να το απαντήσει ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης, που κλήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας.


Το γεγονός πάντως είναι, πως στο βίντεο ο Κασιδιάρης φαίνεται ξεκάθαρα να ασκεί βία στη βουλευτή του ΚΚΕ.

Επίσης γεγονός είναι πως Παυλόπουλος και Δούρου, τουλάχιστον στο απόσπασμα που κυκλοφορεί και μέχρι ο σκηνοθέτης να ρίξει διαφημιστικό διάλειμμα, δεν σηκώθηκαν καν από τη θέση τους για να υπερασπιστούν την γυναίκα την οποία χτυπούσε μπροστά τους ο Κασιδιάρης.

Η επόμενη μέρα

Γεγονός είναι πως η στάση του υπόδικου Κασιδιάρη δεν πτόησε και τόσο τους ψηφοφόρους της οργάνωσης/κόμματος.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν μόλις 10 μέρες μετά, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής έπεσε μόλις 0.08 μονάδες και πήγε από το 7% στο 6,92%.

Στη δίκη που ακολούθησε, το μονομελές πλημμελειοδικείο αθώωσε τον Κασιδιάρη για «τυπικούς λόγους», καθώς η Λιάνα Κανέλλη δεν είχε καταθέσει μήνυση εντός τριμήνου.

Ο χαρακτήρας του Κασιδιάρη, πάντως, αργότερα λήφθηκε υπόψιν στο σκεπτικό της προφυλάκισης του με την κατηγορία της «διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση» .

Ο ίδιος αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, ένα χρόνο μετά, την 1η Ιουλίου 2015, τη γνωστή εβδομάδα του δημοψηφίσματος και αμέσως ρίχτηκε στον αγώνα υπέρ του ΟΧΙ.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ