2016-06-13 17:48:10
Φωτογραφία για ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΕΟΠΥΥ
Εξώδικη πρόσκληση-όχληση-διαμαρτυρία προς όλες τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων αποφάσισε να απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με το αιτιολογικό ότι καταστρατηγούν τον νόμο, παρακρατώντας τις εισφορές ασθένειας υπέρ ΕΟΠΥΥ. Κατά την συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τη Παρασκευή 10 Ιουνίου, έλαβε ομόφωνα την απόφαση να προχωρήσει στη λήψη ένδικων μέσων ζητώντας από τα ασφαλιστικά ταμεία να εφαρμόσουν τον νόμο για την απευθείας μεταφορά των εισφορών στον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΙΣ υποστηρίζει ότι, η παρακράτηση των εισφορών ασθενείας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχεις ως αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να ασφυκτιά και τα νοσοκομεία καθώς και οι πάροχοι υγείας να μην μπορούν να καλύψουν βασικές τους υποχρεώσεις. «Τα λειτουργικά έξοδα των Νοσοκομείων δεν καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες και οι πάροχοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, λόγω καθυστέρησης από τον ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση εφαρμογής του Νόμου, ο ΠΙΣ θα κινηθεί εναντίον των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων, αστικά και ποινικά. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ περίπου 2,3 δισ. και ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους περίπου 1,7 δισ. ευρώ» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


Επίσης, το Δ.Σ. του ΠΙΣ αποφάσισε να προσβάλλει την απόφαση περί εκχώρησης του 2% της περικοπής από τους παρόχους υγείας, για μη σύννομη κατάθεση παραστατικών, σε κάθε εμπλεκόμενο υπάλληλο και μη που ασχολείται με τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Οι γιατροί προτείνουν το ποσό αυτό εφόσον περικόπτεται νομίμως, να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος σήμερα είναι 102 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να κατευθύνεται στη περίθαλψη των ασθενών πρώτιστα, καθώς επίσης  στην πρόσληψη νέων ιατρών, για τη κάλυψη των αναγκών της περίθαλψης.

Ακόμα, ο ΠΙΣ θα ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να τηρήσει τη δέσμευση του για την άμεση προώθηση στη Βουλή και θεσμοθέτηση της σύγχρονης Ιατρικής Νομοθεσίας, περί λειτουργίας Ιατρικών Συλλόγων και Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, να προσβάλλει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ασφαλιστικό που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και μαζί με τους υπόλοιπους Δευτεροβάθμιους Υγειονομικούς Φορείς, που υπάγονται στο ΕΤΑΑ (ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, κτηνίατρους) να διερευνήσουν εγγράφως ή με παράσταση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη πρόθεσή της για μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ, σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικού διαδόχου του Τομέα Πρόνοιας Υγειονομικών.

ΔΟΛ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ