2016-06-14 07:19:31
Φωτογραφία για Ημερίδα «Οι έφηβοι σε κρίση» με οργανωτή τη Περιφέρεια Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο
«Οι έφηβοι σε κρίση» είναι το επίκαιρο θέμα ημερίδας που οργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στον ...Άγιο Νικόλαο στο Επιμελητήριο Λασιθίου στις 10 το πρωί. Στην σημαντική ημερίδα επιστήμονες με ειδικότητες παιδοψυχιάτρου, ψυχολόγου, ψυχιάτρου, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, αλλά και εκπαιδευτικoί, θα δώσουν καίριες απαντήσεις σε γονείς, μαθητές-νέους, στο κρίσιμο θέμα της εφηβικής ηλικίας, πόσο την επηρεάζει η οικονομική κρίση, τι παραβατικότητες δημιουργεί κ.α. Στην ημερίδα με ελεύθερη είσοδο, θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε Κρήτη και Αθήνα για την παραβατικότητα των εφήβων.

Σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης στο πρόγραμμα της ημερίδας, αναφέρθηκαν: ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χλιαουτάκης, και ο προϊστάμενος του τμήματος κοινωνικής εργασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρης Μιμής.


« Πρόκειται για μια σημαντική ημερίδα καθώς η εφηβεία είναι μια μεταβατική κρίσιμη περίοδος με σημαντικές αλλαγές στη προσωπικότητα του νέου. Στόχος να ενημερώσουμε τις οικογένειες, τους ίδιους τους μαθητές, τους νέους, πως θα ανταπεξέλθουν καλύτερα στη κρίση της εφηβείας και να βγουν στη κοινωνία πιο ώριμοι στη συνέχεια της ζωής τους» δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, ο οποίος απήυθυνε ανοικτή πρόσκληση σε γονείς και νέους να την παρακολουθήσουν.

Από την πλευρά του o Διευθυντής κοινωνικής μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης υπογράμμισε ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιώντας το κοινωνικό πρόγραμμα της διοργανώνει αυτή τη σημαντική ημερίδα δίνοντας τη δυνατότητα, σε αποκεντρωμένο επίπεδο, της ενημέρωσης των γονέων και των εφήβων σε σημαντικά ζητήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που οι νέοι και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σήμερα». Όπως τόνισε ο κ. Επιτροπάκης οι ημερίδες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα (ήδη έχει πραγματοποιηθεί στα Χανιά) στο Ηράκλειο με θέμα «Η σχολική διαρροή», και στο Ρέθυμνο με θέμα «Οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικογένεια».

Τέλος ο καθηγητής κοινωνιολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χλιαουτάκης ανέφερε: «Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, αρνητικά, την εφηβική ηλικία. Έχουμε καταγράψει μια σειρά από παραβατικές συμπεριφορές όπως το να γράψεις ένα σύνθημα στο σχολείο, να σπάσεις ένα τζάμι, μέχρι βαθιά παραβατική συμπεριφορά όπως να χτυπήσεις τον γονιό σου, τον καθηγητή σου, τον συμμαθητή σου κλπ. Η Περιφέρεια Κρήτης πράττει πάρα πολύ καλά που αναδεικνύει αυτά τα θέματα».

Ο κ. Χλιατουτάκης επεσήμανε ότι στην ημερίδα θα παρουσιαστεί έρευνα που έγινε σε Αθήνα και Κρήτη, που έδειξε ότι, 3 στους 10 νέους ανέφεραν εμπλοκή σε περιστατικό έντονης παραβατικής συμπεριφοράς το τελευταίο 12μηνο τουλάχιστον μια φορά, ενώ το 50% έχει εμπλακεί σε περιστατικά ήπιας παραβατικότητας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ