2016-06-14 08:08:22
Φωτογραφία για Φτιάχνεις σπίτι; Ποια είναι τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να γνωρίζεις
Πριν λίγες μέρες πήρα την απόφαση να ανακαινίσω το σπίτι μου και επειδή όπως καταλαβαίνετε λεφτά για μάστορες και τεχνίτες δεν υπάρχουν, επιστράτευσα την παρέα μου να με βοηθήσει.

Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι χρειαζόταν αρκετή δουλειά και επισκευές και για αυτό ο πρώτος στόχος μου ήταν να ανανεώσω τα πατώματα των δωματίων που είχαν φθαρεί με τα χρόνια. Φυσικά, οι ανάγκες του σπιτιού μου δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς η κουζίνα και το μπάνιο ήταν αρκετά παλιά και χρειαζόντουσαν άμεσα ανανέωση. Το πρώτο βήμα για κάθε επίδοξο «μάστορα» είναι να κάνεις μια λίστα με το τι θα χρειαστείς έτσι ώστε να μην πελαγώσεις και να μην αγοράσεις πράγματα που δεν σου χρειάζονται. Αφού λοιπόν ετοίμασα την λίστα μου, επισκέφτηκα το πιο κοντινό κατάστημα Praktiker και ξεκίνησε η περιπέτεια της ανακαίνισης.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς με τόσα διαθέσιμα προϊόντα που υπάρχουν
. Για καλή μου τύχη οι υπάλληλοι του καταστήματος ήταν πολύ εξυπηρετικοί και με βοήθησαν σε ότι χρειάστηκα. Αφού λοιπόν, συζήτησα μαζί τους τις ανάγκες του σπιτιού, μου έδειξαν ότι χρειαζόμουν από δάπεδα laminate, αλλά και πάρα πολλές επιλογές σε οικολογικά χρώματα, από τα οποία μάλιστα μπορούσα να φτιάξω τη δική μου μοναδική απόχρωση χωρίς έξτρα χρέωση. Επιπλέον, τα παιδιά στο κατάστημα με βοήθησαν να επιλέξω τα σωστά εργαλεία που θα χρειαζόμουν, ενώ μου έδωσαν και πολύτιμες συμβουλές για την ανακαίνιση.

Η βόλτα μου στο κατάστημα συνεχίστηκε με την επιλογή ειδών υγιεινής, πλακακίων αλλά και επίπλων για το μπάνιο μου. Αφού λοιπόν επέλεξα τα προϊόντα που μου άρεσαν, συνέχισα στην επιλογή της κουζίνας. Υπήρχε στο κατάτστημα μια μεγάλη συλλογή από έτοιμες αλλά και προσαρμοσμένες σε ειδικές παραγγελίες κουζίνες, νεροχύτες, αλλά και ταιριαστά πλακάκια. Τέλος, η περιπέτεια της ανακαίνισης έκλεισε με τη επιλογή επίπλων για το σαλόνι. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία καναπέδων, πολυθρόνων και τραπεζιών μπόρεσα να βρω το στυλ που μου ταιριάζει και να ανανεώσω το σπίτι μου χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψω πολλά χρήματα. Άλλωστε, έχοντας γλιτώσει τα λεφτά του ελαιοχρωματιστή -βασισμένος στη συνδρομή της παρέας μου στο βάψιμο- είχα περιθώριο να διαθέσω κάποια χρήματα και για έπιπλα, που θα έδιναν μια νέα αίσθηση στο σπίτι.

Και αν δεν μπορείς να αποφασίσεις για το ποια έπιπλα ταιριάζουν στο σαλόνι σου, σου προτείνω να βγάλεις μια φωτογραφία του χώρου σου και να την δείξεις σε ένα από τα παιδιά του προσωπικού. Μπορούν να σου προτείνουν ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια. Εγώ το είχα κάνει ήδη και έτσι βρήκα ευκολότερα τι ταίριαζε στον χώρο μου.

Η ανακαίνιση μπορεί να γίνει μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ακόμα και αν την κάνεις μόνη σου. Αν έχεις βέβαια παρέα στο βάψιμο, ακόμα καλύτερα! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ