2016-06-14 08:35:20
Φωτογραφία για Οι προκλητικές δηλώσεις του Τραμπ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα: Αν βγω Πρόεδρος εγώ θα...
Μία μόλις μέρα μετά από τη φονικότερη επίθεση με πυροβολισμούς στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων μεταναστών από επικίνδυνες χώρες στις ΗΠΑ.

Την συγκεκριμένη άποψη την είχε εκφράσει για πρώτη φορά ο συντηρητικός πολιτικός μετά την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Νιου Χάμσαϊρ, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν άλλη επιλογή από να εφαρμόσουν, έστω και προσωρινά, την απαγόρευση. «Πρέπει να το κάνουμε.

Η απαγόρευση αυτή της εισόδου στη χώρα μπορεί να αρθεί όταν είμαστε σε θέση, ως έθνος, να ελέγχουμε σωστά και χωρίς περιθώριο λάθους τους μετανάστες που έρχονται σε αυτή τη χώρα. Έρχονται κατά χιλιάδες και εμείς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται», ανάφερε ο εκκεντρικός μεγιστάνας στην ομιλία του.

«Η μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ δημιουργεί κινδύνους στην εθνική ασφάλεια», υπογράμμισε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και δεσμεύτηκε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα απαγορεύσει την έλευση προσφύγων και μεταναστών από περιοχές του κόσμου που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

«Ο μοναδικός λόγος που αυτός ο δολοφόνος βρισκόταν στην Αμερική ήταν επειδή επιτρέψαμε στην οικογένειά του να έρθει εδώ», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Ομάρ Ματίν, στον Αφγανό που έσπειρε χθες τον θάνατο σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο.

Ενώπιον των οπαδών του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Χίλαρι Κλίντον ότι θέλει να μπαίνουν ανεξέλεγκτα οι ριζοσπάστες ισλαμιστές στις ΗΠΑ. «Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει ιδέα τι είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Βρίσκεται σε πλήρη άρνηση και ο συνεχής δισταγμός της ακόμα και να ονομάσει τον εχθρό εκπέμπει αδυναμία, την οποία αντιλαμβάνεται ολόκληρος ο κόσμος», τόνισε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

«Για να σωθεί η χώρα θα πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί. Δεν μπορούμε πλέον να αποφύγουμε αυτά τα θέματα» κατέληξε ο Τραμπ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ