2016-06-14 14:59:50
Φωτογραφία για Κρήτη: Ο απολογισμός της φωτιάς στο Ρέθυμνο
Στις φλόγες έχουν παραδοθεί 1200 στρέμματα - Το ελικόπτερο σταμάτησε ρίψεις εξακολουθούν να επιχειρούν οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο η οποία ξέσπασε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, στα ανατολικά του νομού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκσε δυτικά της Μονής Αρκαδίου, στο Καβούσι, χωρίς ευτυχώς να απειληθούν σπίτια ενώ οι δυνατοί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης.

Οι φλόγες που έκαιγαν στην περιοχή για πάνω από 12 ώρες έκαναν στάχτη 400 στρέμματα δασικής έκτασης, 500 χορτολιβαδικής και 300 γεωργικής, κυρίως ελιές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, αποτελούμενη από 10 5πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 12 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχείρησε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Μετά τη μια το μεσημέρι, το ελικόπτερο αποχώρησε και στο σημείο συνέχισαν να επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι Νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή ενώ σε μερική επιφυλακή έχουν τεθεί οι υπόλοιποι δύο νομοί.

Εν τω μεταξύ και στο Ηράκλειο οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Ποταμιές, η οποία και αυτή ευτυχώς, παρά την έκτασή της, δεν απείλησε σπίτια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ