2016-06-16 11:33:17
Φωτογραφία για Ποδήλατο: το νέο πάθος που ήρθε για να μείνει
Το ποδήλατο ανέκαθεν είχε τους θαυμαστές του. Τα τελευταία χρόνια όμως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι το εντάσσουν στην... καθημερινότητά τους. Γιατί όχι κι εσείς;

Το ποδήλατο είναι ένα οικολογικό, οικονομικό, απολαυστικό και γρήγορο μέσο μετακίνησης που μας διευκολύνει ιδιαίτερα με κοντινές και μέτριες αποστάσεις χωρίς να αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή το αυτοκίνητό μας.

Φυσικά δεν ξεκινήσαμε τώρα να αγαπάμε το ποδήλατο. Ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι, αφότου ανακαλύφθηκε το ποδήλατο, που το αγάπησαν και αφιέρωσαν σε αυτό το χρόνο τους. Μεγαλύτεροι θαυμαστές του ποδηλάτου είναι βεβαίως τα παιδιά. Όλα τα παιδιά κάποτε είχαν ένα ποδήλατο από το οποίο ήταν αχώριστοι ή είχαν ίσως μια αδιάφορη σχέση με αυτό.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το ποδήλατο αντί του αυτοκινήτου τους

Το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την αυξανόμενη επιθυμία μας για βελτίωση της εμφάνισή μας, μας οδήγησαν στην καλύτερη λύση, που δεν είναι άλλη από το ποδήλατο. Έμπειροι ή άπειροι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό τους για να φτάσουν στη δουλειά τους ή για να πάνε βόλτα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Πλέον υπάρχουν και οργανωμένες ομάδες που κανονίζουν διαδρομές με τα ποδήλατα

Η ομάδα Freeday, για παράδειγμα, η οποία ξεκινά κατά τις 9:30 από το σταθμό του Θησείου και γυρνά τη μισή ή και ολόκληρη (!) την Αττική, για να καταλήξει πάλι στο Θησείο γύρω στις 2:00 το πρωί. Οι διαδρομές κυμαίνονται κατά κανόνα στα 50 χιλιόμετρα και είναι αρκετά εύκολες και προσεκτικά σχεδιασμένες, ώστε να αποφεύγονται οι ανηφόρες.

Λύσεις υπάρχουν και για τους πιο μοναχικούς τύπους

Αν αποφασίσετε να πάρετε μόνοι σας τους δρόμους, ωραίες διαδρομές για βόλτα είναι αυτές που εκτείνονται στις Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, στο Ζάππειο, το Καλλιμάρμαρο και την Ηρώδου Αττικού, ενώ φανταστική είναι η θέα και το καταπράσινο περιβάλλον στον Λουμπαρδιάρη και στην Πνύκα. Θα φτάσετε εκεί από το Μουσείο της Ακρόπολης. Άλλες, εξίσου ωραίες διαδρομές είναι παραλιακά από το ύψος του Αλίμου με κατεύθυνση προς τη Γλυφάδα, στο καταπράσινο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι, στο Πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους και τα πρώην Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου στην Βαρυμπόμπη.

Να γιατί επιλέγουμε να κάνουμε ποδήλατο

Οι λόγοι για τους οποίους ο καθένας από εμάς αγαπάει το ποδήλατο ποικίλουν. Το ποδήλατο είναι οικολογικό, καθώς δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Είναι οικονομικό, γιατί είναι πολύ πιο φθηνό σε σχέση με όλα τα άλλα μεταφορικά μέσα και απαιτεί ελάχιστα έξοδα για την συντήρηση και καθόλου για την κίνησή του. Το ποδήλατο είναι άθληση και υγεία γιατί η ποδηλασία είναι θεραπευτική για το μυαλό, το πνεύμα και το σώμα, μειώνει το στρες και βελτιώνει την καρδιοαγγειακή υγεία. Το ποδήλατο είναι απόλαυση, γιατί είναι μια δραστηριότητα ζωής, ένα μέσο για να γνωρίσεις κόσμο.

Μην σας τρομάζει το κόστος ενός ποδηλάτου καθώς είναι πολύ εύκολο να βρείτε και μεταχειρισμένα ποδήλατα σε διάφορα καταστήματα (ακόμα και σε εκείνα που πωλούν καινούρια ποδήλατα). Θα πρέπει, ωστόσο, να είστε πιο προσεκτικοί στην αγορά του κατάλληλου ποδηλάτου, εάν είστε άπειροι.

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, τολμήστε να εντάξετε το ποδήλατο στην καθημερινότητά σας και θα βγείτε κερδισμένοι!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ