2016-06-16 15:00:55
Φωτογραφία για Νεαρός πρόσφυγας από την Γκάμπια υπέγραψε στο Αμβούργο
To Aμβούργο ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου με τον 18χρονο πρόσφυγα από τη Γκάμπια Μπάκερι Τζάτα. Δεν είναι πολλές οι ιστορίες των προσφύγων που καταφέρνουν να βρουν την καλύτερη ζωή που ονειρεύονται όταν εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα υπό αντίξοες συνθήκες. Ο νεαρός από την Γκάμπια, όμως, ήταν τυχερός. Και ταλαντούχος, φυσικά. Είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αμβούργου, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον γερμανικό σύλλογο και την Τρίτη παρουσιάστηκε επίσημα.

Από την δυστυχία στην ευτυχία μέσα σε λίγους μήνες. Πέρυσι, ο Τζάτα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Γκάμπια. Έφτασε στην Ιταλία και από εκεί συνέχισε μέχρι την Γερμανία, όπου εντάχθηκε στην ακαδημία ενός πρώην επαγγελματία πυγμάχου, του Λόταρ Κάνεμπεργκ, ο οποίος βοηθά νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο 18χρονος Αφρικανός ξεχώρισε αμέσως με το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο
. Τον περασμένο Ιανουάριο τον είδαν σε κάποιες προπονήσεις οι υπεύθυνοι του Αμβούργου. Τον πλησίασαν, του έκαναν πρόταση και περίμεναν να κλείσει τα 18 για να τον αποκτήσουν. «Είμαι ορφανός. Μεγάλωσα χωρίς τους γονείς μου. Οι συνθήκες στην Αφρική ήταν άσχημες. Ήξερα ότι δεν είχα άλλη επιλογή, έπρεπε να κάνω αυτό το επικίνδυνο και δύσκολο ταξίδι για να ξεφύγω, αν ήθελα να έχω μία ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Ρίσκαρα, αλλά κέρδισα. Θέλω μόνο να ζήσω. Να ζήσω, όπως οι άλλοι άνθρωποι στη Γερμανία. Και για αυτό θα δώσω τα πάντα και θα δουλέψω σκληρά» είπε στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Αμβούργου.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ