2016-06-16 15:01:14
Φωτογραφία για Αυτό για τον απόγονο του Φρόυντ το ξέρατε; Ήταν παιδόφιλος και... [photo]
Ο μεγάλος ζωγράφος Λουσιέν Φρόιντ τίμησε το όνομα της οικογένειας...

Αλλά ο μικρός του αδελφός Κλεμάν, μεγάλη βεντέτα των βρετανικών μίντια και μέλος του κοινοβουλίου, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Βροχή πέφτουν στην Μεγάλη Βρετανία οι αποκαλύψεις ότι ο Κλεμάν Φρόιντ παρενοχλούσε σεξουαλικά παιδιά και ανήλικα επί τουλάχιστον 40 χρόνια. Ακόμη και η σύζυγός του, Λαίδη Φρόιντ, αναγκάστηκε να δηλώσει: «Είμαι σοκαρισμένη, λυπάμαι βαθύτατα για όσα συνέβησαν σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους». Eνα ντοκιμαντέρ στο κανάλι ITV's Exposure programme, το οποίο βγήκε στον αέρα χθες το βράδυ, αποκάλυψε το σκοτεινό παρελθόν του Κλεμάν Φρόιντ.

Ο Κλεμάν Φρόιντ πέθανε το 2009, σε ηλικία 84 ετών, αλλά η ντροπή πέφτει στην οικογένειά του σήμερα. Γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1924 αλλά η εβραϊκή του οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Λονδίνο. Εχει δύο παιδιά, την Εμμα και τον Μάθιου Φρόιντ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία, ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Freud Communications.


Ο Κλεμάν Φρόιντ ήταν ένας ταλαντούχος και πολυμήχανος άνθρωπος. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο για να γίνει σεφ αλλά έγινε μάνατζερ στο χλιδάτο ξενοδοχείο Martinez Hotel στις Κάννες. Ως διάσημος σεφ έγινε σταρ στην τηλεόραση. Μεταπήδησε στην δημοσιογραφία και μοιραζόταν το γραφείο του με τον Σίριλ Σμιθ, ο οποίος έχει επίσης κατηγορηθεί για παιδοφιλία.

Τουλάχιστον δύο γυναίκες τον έχουν καταγγείλλει ότι τους επιτέθηκε και τις παρενόχλησε σεξουαλικά, όταν ήταν μικρά παιδιά. Ο Φρόιντ κακοποιούσε σεξουαλικά επί χρόνια ένα κορίτσι που παρουσίαζε ως κόρη του ενώ δια της βίας απήγαγε ένα ανήλικο κορίτσι. Αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν γνωστό. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας αποκαλούσε τον Κλεμάν Φρόιντ «θησαυρό» για την Αγγλία, ενώ στην κηδεία του παρέστησαν ο νυν υπουργός Οικονομίας Τζορτζ Οσμπορν, ο τραγουδιστής Μπόνο κλπ.

Αλλά τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν στο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ. Εκεί, μια γυναίκα, η  Sylvia Woolsey, δήλωσε ότι ήταν 11 ετών όταν ο sir Κλεμάν Φρόιντ άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά. Στη συνέχεια, δήλωσε η ίδια, την καλούσε στο κρεβάτι του όπου κοιμόταν με την νόμιμη σύζυγό του Τζιλ ενώ της άγγιζε το στήθος μπροστά της.

Μια δεύτερη γυναίκα δήλωσε στο ίδιο ντοκιμαντέρ ότι ο Φρόιντ την πλησίασε όταν ήταν 11 ετών, την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 14 ετών και την απήγαγε βίαια ότι ήταν 18 ετών.

Ο Κλεμάν Φρόιντ με τον βαθύπλουτο γιό του Μάθιου

Ο γιός του Μάθιου Φρόιντ, ένας από τους πλουσιότερους και κοσμικότερους Βρετανούς, ζει σήμερα δραματικές στιγμές με τις αποκαλύψεις για τον βίο και την πολιτεία του πατέρα του. Παντρεμένος με την κόρη του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο Μάθιου Φρόιντ έγινε διάσημος και για τα χλιδάτα πάρτι του, στα οποία συχνάζουν βρετανοί πολιτικοί και όλο το Χόλιγουντ. Η Κέητ Μος, η Νάομι Κάμπελ, ο Τζάστιν Τιμπερλέικ, η Λιβ Τάιλερ είναι από τους μονίμους καλεσμένους στα πάρτι του.

Τα κοσμικά περιοδικά της Αγγλίας σχολιάζουν ότι οι λιμουζίνες κλείνουν τους γύρω δρόμους στα πάρτι του και παίζει δυνατά μουσική επί μέρες.

Ωστόσο, ο Μάθιου Φρόιντ αναγκάστηκε να ματαιώσει το πάρτι που σχεδίαζε να κάνει αυτό το σαββατοκύριακο, μετά τις θλιβερές αποκαλύψεις για τον πατέρα του. Η daily mail γράφει ότι καλεσμένοι του αυτή τη φορά ήταν οι Kate Moss, Idris Elba, Naomi Campbell, Tilda Swinton και ο Bob Geldof.

Το πάρτι θα γινόταν στη βίλα του Φρόιντ, αξίας 20 εκατομμυρίων λιρών, στο Primrose Hill, στο βόρειο Λονδίνο και καλεσμένη ήταν η αφρόκρεμα της μόδας, της μουσικής, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Το πρωί της Πέμπτης, 16 Ιουνίου, ο διευθυντής της Freud Communications, Andrew McGuinness, εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση: «Με όλα όσα συμβαίνουν πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να ματαιώσουμε αυτή τη βραδιά».

Πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα The Telegraph αναφέρουν ότι ο Μάθιου Φρόιντ είχε ήδη παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ που «έκαιγε» τον πατέρα του, με μαρτυρίες θυμάτων που παρενόχλησε σεξουαλικά, μεταξύ του 1948 ως το 1970.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ