2016-06-16 22:11:25
Φωτογραφία για Δείτε ΠΟΣΟ Νερό Πρέπει να πίνουμε Καθημερινά, σύμφωνα με το Βάρος και την Ηλικία μας - [Αναλυτικός Πίνακας]
Πίνετε περισσότερο νερό” είναι μια κοινή συμβουλή... Είτε το πρόβλημα είναι συχνοί πονοκέφαλοι, ζαλάδες, ξηρό δέρμα ή η απώλεια βάρους, η κατανάλωση επαρκής ποσότητας νερού μπορεί να είναι μια χρήσιμη λύση σε αρκετά ζητήματα υγείας. Αλλά πόσο ακριβώς νερό είναι «αρκετό»;

Το νερό είναι το πιο άφθονο αγαθό στη Γη. Ο πλανήτης μας έχει περίπου 33 εκατομμύρια κυβικά μίλια νερού, και το ανθρώπινο σώμα έχει περιεκτικότητα πάνω από 60% νερό. Σύμφωνα με δεδομένα από έρευνες, ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 3,18 λίτρα ή 13,4 κούπες νερό ημερησίως. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ, να τι ακριβώς συμβαίνει: το 48% αυτής της ποσότητας προέρχεται από ροφήματα, αναψυκτικά και χυμούς, και το 18% προέρχεται από τροφές. Έτσι η ποσότητα νερού που οι Αμερικανοί στην πραγματικότητα καταναλώνουν είναι κατά πολύ χαμηλότερη.

Η μη επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να επιφέρει αφυδάτωση, προκαλώντας συμπτώματα, όπως ξηροστομία, κόπωση, δίψα, μειωμένα ούρα, ξηρό δέρμα, πονοκέφαλους, δυσκοιλιότητα και ζαλάδες. Η ακραία αφυδάτωση χρήζει επείγουσας ιατρικής αντιμετώπισης, καθώς μπορεί να επιφέρει πυρετό, ταχυπαλμία, ελάχιστα ή καθόλου ούρα, χαμηλή αρτηριακή πίεση και ψυχολογική σύγχυση.


Τι συμβαίνει λοιπόν με το νερό;

Η κατανάλωση «αρκετού» νερού κατά τη διάρκεια της μέρας είναι τόσο σημαντική; Το νερό, κάνει παραπάνω πράγματα από το να μας ξεδιψάει. Το σώμα μας χρησιμοποιεί νερό σε όλα του τα κύτταρα, σε όλα τα όργανα και τους ιστούς, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και συντηρεί άλλες σωματικές λειτουργίες. Έχετε βιώσει ποτέ ξηροστομία, ξηρό δέρμα ή μάτια; Διατηρώντας το σώμα ενυδατωμένο, πίνοντας νερό, βοηθάει στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων υγρασίας σε αυτές τις περιοχές, καθώς και στο αίμα, τα οστά και τον εγκέφαλο. Το νερό επίσης βοηθάει στη προστασία του νωτιαίου μυελού, δρώντας σαν λιπαντική ουσία και προστατεύει τις αρθρώσεις.

Το σώμα μας χάνει νερό με πολλούς τρόπους, μεταξύ των οποίων με την αναπνοή, τον ιδρώτα, τη πέψη, ή μέσω μιας ασθένειας που προκαλεί πυρετό, εμετό ή διάρροια. Η επαρκής πρόσληψη νερού επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει τα απόβλητα μέσω του ιδρώτα, της ούρησης και της αφόδευσης, για να αποβάλει τις τοξίνες. Τα νεφρά και το συκώτι χρησιμοποιούν νερό για να αποβάλλουν τα περιττά απόβλητα και τις τοξίνες, για να λειτουργεί καλά ο οργανισμός μας.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Τα πλεονεκτήματα του νερού είναι ξεκάθαρα. Το σώμα μας το χρειάζεται απαραιτήτως για να παραμένει υγιές. Αλλά πόσο ακριβώς νερό χρειάζεται το σώμα μας; Ο πιο εύκολος τρόπος για να υπολογίσετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά είναι να υπολογίσετε ως παράγοντες το σωματικό σας βάρος και το είδος της σωματικής δραστηριότητας. Γενικά πρέπει να καταναλώνετε το 25-50% του σωματικού βάρους σε ml. Για παράδειγμα, αν ζυγίζετε 72 κιλά, τότε θα πρέπει να πίνετε 1180-2.365 ml νερό καθημερινά. Αν είστε σωματικά δραστήριοι, τότε θα πρέπει να καταναλώνετε τη μέγιστη ποσότητα, στη προκειμένη περίπτωση 2.365 ml. Το σώμα χάνει νερό μέσω της εφίδρωσης, γι” αυτό λοιπόν χρειάζεται να πίνετε αρκετό νερό μετά από γυμναστική για να ενυδατωθείτε.

Ο παρακάτω πίνακας θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε περίπου πόση ποσότητα νερού πρέπει να πίνετε ημερησίως:

Το βίντεο που ακολουθεί εξηγεί πόσο νερό πρέπει να πίνουμε και τα ευεργετικά πλεονεκτήματα της κατανάλωσής του. Μοιραστείτε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τους φίλους σας.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ