2016-06-16 22:27:06
Φωτογραφία για Σε άθλια κατάσταση οι δημόσιοι χώροι στα Σύβοτα
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα δείχνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί, στην ...

κάποτε ναυαρχίδα του τουρισμού στο Νομό Θεσπρωτίας, τα μαγευτικά Σύβοτα. Ένας τόπος τόσο προικισμένος από τη φύση, τον οποίο όμως διαφεντεύουν τα τελευταία χρόνια, οι λάθος άνθρωποι.

Με την φετινή καλοκαιρινή σεζόν να έχει ήδη αρχίσει, θα περιμέναμε η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας και ειδικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μήτσης, που κατάγεται και από τα Σύβοτα, να είχανμεριμνήσει, τουλάχιστον για τα αυτονόητα.Στην κεντρική πλατεία του χωριού, τα άκοπα χορτάρια, τα ακάθαρτα και στάσιμα νερά, οι λάσπες και τα σπασμένα παγκάκια, συμπληρώνουν την εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας από τη πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας. Τηλεφωνικοί θάλαμοι κατεστραμμένοι, με τα γυμνά καλώδια να εγκυμονούν ανά πάσα στιγμή τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος. Αυτό που δεν μπορεί να καταγράψει ο φωτογραφικός φακός, είναι οι γνωστές μυρωδιές, για τις οποίες ναι μεν ευθύνονται κάποιοι κακοί επαγγελματίες, είναι όμως ευθύνη της Δημοτική Αρχής, μετά από τόσα χρόνια, να τους εντοπίσει και να δώσει ένα τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.


Στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις οσμές, κάτοικοι και καταστηματάρχες, καλύπτουν με χαλιά και πλαστικά τα φρεάτια.Είναι καιρός πλέον, ο καθένας μας να μετρήσει το ... μπόι του και όσοι δεν είναι ικανοί ή σκοπίμως αδιαφορούν, να κάνουν στην άκρη και να παραχωρήσουν τη θέση τους σε αυτούς που και ικανοί είναι και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά έχουν.Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν ο Γκι Λαρός ζούσε ακόμα στα Σύβοτα, θα ντρεπόταν να περπατήσει στους δρόμους του χωριού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ