2016-06-17 09:32:43
Φωτογραφία για Θα χτυπήσουν το Gay Pride της Πάτρας;
Σχέδιο χτυπήματος στη διάρκεια του 1ου gay pride που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου στο μώλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, έχουν καταστρώσει μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης. Αγνωστο βέβαια παραμένει αν θα το πραγματοποιήσουν.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία γνωστής κίνησης . Μάλιστα αυτή ελήφθη εν μέσω εντάσεων και τριβών, με τους ποιο σκληρούς να επιβάλουν την άποψη τους κόντρα ακόμα και στον συντονιστή της οργάνωσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στόχος είναι να παρεμποδιστεί η πραγματοποίηση του gaypride μέσω προκλήσεων και αντι-συγκέντρωσης ενώ εάν επιχειρηθεί από μέλη της κοινότητας να πραγματοποιήσουν πορεία – παρέλαση και χάπενινγκ στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας , ο στόχος είναι κάτι τέτοιο να παρεμποδιστεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές για την ενίσχυση των ακροδεξιών της Πάτρας σχεδιάζεται και οι άφιξη κάποιων ατόμων από άλλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου (Κόρινθος – Αρκαδία). Ωστόσο όλα αυτά έχουν περιέλθει και υπ' όψιν αξιωματικών της Αστυνομίας.


Αυξημένα μέτρα

Προκειμένου να αποτραπούν ακραίες καταστάσεις το διήμερο των εκδηλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. έχει σχεδιαστεί η λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, καθώς στην Ερμού εκτιμούν πως ανεξάρτητα του κατά πόσο θα επιχειρηθεί να δράσουν ακροδεξιά στοιχεία ή όχι, υπάρχει πάντα ο κίνδυνο να οξυνθούν τα πνεύματα, μέσα από προκλήσεις ομοφοβικων ατόμων. Μάλιστα οι αστυνομικοί γνωρίζουν και τα ονόματα όσων συμμετείχαν στην σύσκεψη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ