2016-06-17 11:08:11
Φωτογραφία για ΚΤΕΛ Αχαΐας: «Τρικλοποδιά» από τον Δήμο
Με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας αναμένεται να επιδιώξει η δημοτική αρχή να καταγράψει την αντίθεσή της στο... σχέδιο μεταφοράς του σταθμού των Υπεραστικών Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αχαΐας, στον Αγιο Διονύσιο.

Παράγοντες του Δήμου δέχονται ότι, μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την επένδυση του ΚΤΕΛ στους πρώην Μύλους Αγίου Γεωργίου, οι δυνατότητες θεσμικά να αλλάξουν τα σχέδια δεν είναι πολλές, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το έργο Ξεκαθαρίζουν όμως ότι είναι αδύνατο να αγνοηθεί και η προηγούμενη και η νεά επικαιροποιημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία -για λόγους κυκλοφοριακούς και περιβαλλοντικούς- τάσσεται υπέρ της μεταφοράς του σταθμού, από την οδό Ζαΐμη και Οθωνος-Αμαλίας, στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

Σε μια προσπάθεια πάντως να δείξει ότι η περιοχή του Αγίου Διονυσίου δεν μπορεί να δεχθεί άλλη επιβάρυνση, καθώς εκεί θα γίνει και ο νέος τερματικός σταθμός του Τρένου, ο Δήμος επανέφερε χθες το αίτημα για το πάρκινγκ 500 θέσεων και την αξιοποίηση της περιοχής του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ -παράλληλα με την πλατεία Δροσοπούλου, αλλά και τον χώρο εντός και εκτός της λιμενικής ζώνης, στον σταθμό «Π. Κανελλόπουλου»- για πιο ήπια δραστηριότητα, στάθμευση και αναψυχή.


Το αίτημα, στη συγκεκριμένη στιγμή που κατατέθηκε (η ΓΑΙΟΣΕ έχει ήδη αρνηθεί παρέμβαση του κ. Πελετίδη) δείχνει καθαρά ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει να… κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, συνολικά για θέματα της πόλης.

Ο Δήμος διατείνεται ότι εκτός από τον σταθμό Υπεραστικών, δεν μπορεί να δεχθεί ότι το τέρμα του ΟΣΕ θα είναι στον Αγιο Διονύσιο και ξεκαθαρίζει ότι το τρένο πρέπει καταλήξει μέσα στο λιμάνι, ενώ και το ΚΤΕΛ θα πρέπει να πάει στην Ακτή Δυμαίων, στον ιδιόκτητο χώρο του στο νέο λιμάνι.

Μπορεί να μην έχει θεσμική αρμοδιότητα και για τα δύο αυτά θέματα η δημοτική αρχή, όμως, εκτός από μια μεγάλη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, θεωρεί ότι δικαίως διεκδικεί τη μετατροπή της Ακτής Δυμαίων σε χώρο υπηρεσιών και μεταφορών, εξυπηρετώντας τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό και τη στρατηγική του Μητροπολιτικού Κέντρου.

Αποκτώντας μάλιστα και το «εργαλείο» των 60 εκατ. ευρώ της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις του νέου ΕΣΠΑ, ο Δήμος θεωρεί ότι θα έχει και το μαχαίρι και το… πεπόνι για να σχεδιάζει στην πόλη τις αστικές αναπλάσεις (πρώην βιομηχανοστάσια, όπως οι Μύλοι) και τη βιώσιμη κινητικότητα-μεταφορές.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ