2016-06-18 01:09:10
Φωτογραφία για Καθαρές απαντήσεις από την Πολιτεία για το Ελληνικό ζητά ο Γ. Σγουρός
Πρωτόγνωρες καταστάσεις συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής όπου για πρώτη φορά στα.. χρονικά αποχώρησαν όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις.

Αφορμή στάθηκε η αιφνίδια απουσία της Περιφερειάρχη Αττικής από τη συζήτηση για την αξιοποίηση του Ελληνικού και η απόρριψη του αιτήματος για ολιγοήμερη αναβολή του με δεδομένη και την παντελή έλλειψη στοιχείων σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις της η σημερινή Περιφερειάρχης και πάλαι ποτέ βουλευτής έκανε λόγο για έγκλημα σε βάρος των πολιτών και ξεπούλημα, με αφορμή τα τότε σχέδια για την αξιοποίηση του χώρου, και η σημερινή απουσία της κατά κάποιο τρόπο την έβγαλε από τη δύσκολη θέση αφού θα έπρεπε ή να έρθει απέναντι στο κόμμα και την κυβέρνησή της ή για πολλοστή φορά να διαψεύσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Εν τελεί επέλεξε την απουσία με αποτέλεσμα στη συνεδρίαση του Π.Σ. να απομείνει μόνη να συζητά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε και ψήφισμα «στάχτη στα μάτια των πολιτών» που επικύρωσαν τα λιγοστά μέλη που είχαν απομείνει.


Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Έχει τύχει και εγώ να απουσιάσω για υποχρεώσεις στο εξωτερικό, όμως πρέπει όλοι να σεβόμαστε τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η επένδυση στο Ελληνικό είναι κρίσιμης σημασίας για ολόκληρο το λεκανοπέδιο και για τον λόγο αυτό τακτικισμοί δεν χωρούν. Αρκετά πληρώσαμε τις ιδεοληψίες και τη δημιουργική ασάφεια. Θέλουμε καθαρές απαντήσεις από την Πολιτεία, διάλογο κανονικό και όχι προσχηματικό όπως στην περίπτωση του ΟΛΠ. Δεν θέλουμε να ρημάζει άλλο ο χώρος. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει εκεί. Λέμε ναι στην ανάπτυξη, λέμε ναι στην αξιοποίηση, με όρους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ