2016-06-18 13:31:33
Φωτογραφία για ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ»
Εθνική γραμμή τριών σημείων για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

Εθνική γραμμή για να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική του μνημονίου και να προκύψουν προϋποθέσεις για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή προτείνει να διαμορφωθεί η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωση-παρέμβασή της στη εφημερίδα ''Real News'', αναφέρει ότι: «Το πρόγραμμα-Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν "βγαίνει" και δεν θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, δεν θα φέρει ανάπτυξη, όσα επικοινωνιακά σόου και αν κάνει ο κ. Τσίπρας».

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι η ανάπτυξη δεν συμβαδίζει με φόρους που πνίγουν τα νοικοκυριά και υπονομεύουν την ελληνική παραγωγή και δεν θα έρθει με πολιτικές και πράξεις υπουργών εχθρικές προς τις επενδύσεις, με πελατειακό κράτος και με ένα ασφαλιστικό νόμο που θα οδηγήσει σε νέα ελλείμματα και αδιέξοδα. Ο στόχος, σημειώνει, για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018, δεν μπορεί να επιτευχθεί και προσθέτει ότι: «Τότε ο "κόφτης" που επέβαλε η τρόικα, θα οδηγήσει σε νέους φόρους και σε νέα επώδυνα μέτρα για την μεσαία τάξη, αλλά και για τους οικονομικά ασθενέστερους».


Η εθνική γραμμή την οποία προτείνει θα πρέπει να έχει τρεις στόχους:

Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην αγορά, στην οικονομία, που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα, απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και οδηγούν σε αναπτυξιακή έκρηξη.Επαναπροσδιορισμός του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% από το 2018. Με παράλληλη αλλαγή-βελτίωση των έντονα υφεσιακών και κοινωνικά άδικων όρων του προγράμματος.Επιτάχυνση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση-απομείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα στις αγορές και να υπάρξει εισροή κεφαλαίων.

Η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι πρόσφατα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναδεικνύει την ανάγκη να τεθούν και να υπηρετηθούν αυτοί οι εθνικοί στόχοι.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ