2016-06-18 13:49:10
Φωτογραφία για Οι Άγιοι Πατέρες στο… Ηράκλειο – Με ιδιωτική πτήση θα έρθουν από τα Χανιά
Τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα σήμερα στο Ηράκλειο όπου αναμένονται οι Άγιοι Πατέρες στο πλαίσιο της Συνόδου που άρχισε χθες το πρωί της εργασίες της.

Το πρωί οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα βρίσκονται στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου στα Χανιά όπου και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία υπό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’ και μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών όλων όσοι αγωνίσθηκαν για την Ορθόδοξη πίστη.

Το μεσημέρι με ιδιωτικοί πτήση οι Άγιοι Πατέρες θα ταξιδέψουν από τον αερολιμένα Χανιών με προορισμό την στρατιωτική βάση του Ηρακλείου.

Στις 6.30 το απόγευμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, θα τους υποδεχθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, όπου θα τελεστεί Δοξολογία και ο Εσπερινός της Πεντηκοστής.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν τους, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Το πρόγραμμα της Κυριακής


Στις 8 το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και ακολούθως η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και Συλλείτουργο του Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Προκαθηµένων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς και των τοπικών αρχών.

Με το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα δοθεί δεξίωση, παρατιθέμενη από το Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και ο δήμος θα παραθέσει πρόγευμα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις… λόγω Πανορθόδοξης Συνόδου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή και ομαλή μετακίνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη και των Μακαριότατων Προκαθήμενων των ανά τον κόσμο Ορθόδοξων Εκκλησιών, στο πλαίσιο της σύγκλισης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα ισχύσουν σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα ισχύσουν τα εξής:

“Κατά τη διεξαγωγή της αναφερόμενης στο θέμα Συνόδου, ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας επιβάλουν να ληφθούν τα κατωτέρω μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση πλην των οχημάτων των επισήμων προσώπων που θα συμμετέχουν στη Σύνοδο και των συνοδευτικών τους οχημάτων ασφαλείας :

Στη Λ. Δουκώς Μποφώρ Δήμου Ηρακλείου, από τη συμβολή αυτής με τη Λ. Ικάρου έως τη συμβολή με τη Λ. Νεάρχου, και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και ταυτόχρονη αντίθετη μονοδρόμηση σε σχέση με την υφιστάμενη προβλεπόμενη ροή των οχημάτων, στο τμήμα αυτό, εφόσον απαιτηθεί, από την 06:00 ώρα της 18.06.2016 έως την 10:00 ώρα της 19.06.2016.

Στη Λ. Δικαιοσύνης Δήμου Ηρακλείου, από τη συμβολή αυτής με την οδό Ξανθουδίδου έως τη συμβολή με την οδό 1821 (συμπεριλαμβανομένης της υφιστάμενης πιάτσας ταξί), από την 06:00 έως την 22:00 ώρα της 18-06-2016.

Στην οδό Καλοκαιρινού Δήμου Ηρακλείου και στις δύο κατευθύνσεις των οχημάτων, από την Πλ. Ν.Φωκά έως τη συμβολή με τις οδούς Γιαμαλάκη και Αγίου Μηνά, από την 20:00 ώρα της 18-06-2016 έως την 15:00 ώρα της 19-06-2016.

Στην οδό Αγίου Μηνά Δήμου Ηρακλείου, από το ύψος της συμβολής αυτής με τη Λ. Καλοκαιρινού, έως τη συμβολή με την οδό 1821, και της οδού Γιαμαλάκη Δήμου Ηρακλείου από το ύψος της συμβολής αυτής με τη Λ. Καλοκαιρινού, έως τη συμβολή με τη Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου από την 20:00 ώρα της 18-06-2016 έως την 15:00 ώρα της 19-06-2016.

Επιπλέον τονίζεται ότι : •Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η αντίθετη μονοδρόμηση της οδού Αγίου Μηνά Δήμου Ηρακλείου, από το ύψος της συμβολής αυτής με τη Λ. Καλοκαιρινού, έως τη συμβολή με την οδό 1821 και της οδού Γιαμαλάκη Δήμου Ηρακλείου από το ύψος της συμβολής αυτής με τη Λ. Καλοκαιρινού, έως τη συμβολή με τη Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου από την 06:00 έως την 15:00 ώρα της 19-06-2016.

Για την πραγματοποίηση της ανωτέρω κυκλοφοριακής ρύθμισης, θα απαιτηθεί η εκτροπή της κυκλοφορίας από τη συμβολή των οδών Καλοκαιρινού και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και η απαγόρευση κίνησης από Χανιόπορτα προς τη Λ. Καλοκαιρινού.

Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο χώρο στάθμευσης της Πλατείας Πάπα Αλεξάνδρου Δήμου Ηρακλείου, από την 06:00 ώρα της 18-06-2016 έως την 15:00 ώρα της 19-06-2016, εκτός περιορισμένου αριθμού (ο οποίος θα κριθεί από τον επικεφαλής των μέτρων, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες) τουριστικών λεωφορείων με προορισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, έως την 14:00 της 18-06-2016. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή χρήσης του πεζόδρομου της οδού 25ης Αυγούστου από την Πλατεία 18 Άγγλων έως τη συμβολή με τη Λ. Δικαιοσύνης (Πλ. Ν. Φωκά) καθώς και η μη χρήση της κάθετης διαμπερούς κυκλοφορίας στο ίδιο τμήμα, από την 06:00 έως την 22:00 ώρα της 18-06-2016, για την κίνηση των οχημάτων των επισήμων προσώπων που θα συμμετέχουν στη Σύνοδο και των συνοδευτικών τους οχημάτων ασφαλείας, καθώς και οχημάτων ραδιοτηλεοπτικής ζεύξης, στρατιωτικών οχημάτων που θα μεταφέρουν αγήματα, οχημάτων έκτακτης ανάγκης, οχημάτων καθαριότητας και οχημάτων που θα μεταφέρουν κάγκελα κλπ για προετοιμασία του χώρου των εκδηλώσεων έξωθεν του Ι.Ν. Αγίου Τίτου. καθώς και η τμηματική, ολιγόλεπτη και σταδιακή εκτροπή ή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος των δρομολογίων κίνησης των επισήμων, σε όλες τις μετακινήσεις τους. Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών ώστε να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους, στα σημεία που προαναφέρονται. Τυχόν σταθμευμένα αυτοκίνητα θα μετακινούνται με το γερανοφόρο όχημα του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ