2016-06-19 18:27:15
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ; ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για Euro και είναι όπως πάντα... απολαυστικός!

Αναλυτικά:

Πάμε να αναλύσουμε τη δεύτερη αγωνιστική του Euro. Να ξεκινήσω από την τελευταία μέρα. Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη από την Αυστρία αλλά έχουν προβλήματα. Ο Ρονάλντο είναι ο μοιραίος παίκτης, έχασε και το πέναλτι, το έχω ξαναπεί ότι μετά τον τραυματισμό του είναι άλλος παίκτης, τον είχα δει και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, φάντασμα. Του έχει φύγει η ταχύτητα η παρατεταμένη.

Ολόκληρη Πορτογαλία και έχει ένα δεξί μπακ κοντό, τον Βιεϊρίνια, δηλαδή άλλο δεν έχουν εκεί;

Ολόκληρη Πορτογαλία και έχει ακόμα στόπερ τον Καρβάλιο, πόσα χρόνια παίζει αυτός, 20; Παππούς έχει γίνει! Δεν έχουν άλλο εκεί απ΄ ότι φαίνεται. Με τον Πέπε δίπλα ο οποίος εντάξει, είναι καλός.

Ο Νάνι ξεζουμισμένος, ξεπερασμένη ιστορία, ο Κουαρέσμα όπου πήγε τίποτα δεν τελείωσε, δεν τράβηξε παρά το ταλέντο του. Κακός χαρακτήρας, οι σέντρες του πάνε στο πρώτο δοκάρι, τον έχουν πάρει χαμπάρι οι αντίπαλοι προπονητές και στήνουν παίκτες εκεί, γκολ δεν βάζει, γενικώς μπλεξίματα. Ενώ έχει καλούς παίκτες η Πορτογαλία, έχει μπλεξίματα και γι΄ αυτό αποτυγχάνει.


Και πάμε τώρα στον Σάντος. Κακομοίρης στο στιλ, γι΄ αυτό δεν είχε το άστρο για να γίνει μεγάλος προπονητής, ενώ είναι εργατικός και σοβαρός. Μια κακομοιριά αποπνέει στην ομάδα που πάει πάντα, ένα ύφος λες και ζει μέσα στη φτώχεια μέσα στα βάσανα. Ενώ βλέπεις τον Σιμεόνε τι αέρα βγάζει, βλέπεις τον Κόντε στην Ιταλία πώς το ζει και εκείνος το ματς, βλέπεις τον Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ πώς γίνεται κόκκινος σαν πατζάρι και καθοδηγεί.

Πάμε τώρα στην Ιταλία. Όπως την περίμενα και όπως τα λέω πριν αρχίσει το Euro για τον Κόντε. Δίνει μαθήματα τακτικής με το 5-3-2. Μη λένε ότι είναι 3-5-2 διότι σε όλα τα συστήματα, και στο 4-4-2 και στο 4-2-3-1 τα πλάγια μπακ φεύγουν μπροστά. 4 το ονομάζουν όμως πίσω, όχι 2.

Ο Κόντε κάνει κάτι και προσέξτε το, πάντα αφήνει πίσω 3 και έτσι δεν μπορεί να φάει αντεπίθεση η Ιταλία. Και 4 αντίπαλοι να βγουν μπροστά, οι 3 της Ιταλίας πίσω τους πιάνουν διότι είναι και σκυλιά του πολέμου, γρήγοροι παίκτες και έξυπνοι παίκτες. Και στα στημένα έβαζε τον Κελίνι να μαρκάρει τον Ιμπραήμοβιτς.

Οι 5 της Ιταλίας γίνονται 8 σε φάση άμυνας. Άντε να τους βάλεις γκολ. Δεν έχει τους μεγάλους παίκτες η Ιταλία αλλά μπορεί να προχωρήσει λόγω του προπονητή της. Τα ίδια είχε κάνει και στη Γιουβέντους και την έκτισε πρωταθλήτρια ενώ είχε ανέβει από τη Β΄ Εθνική.

Για τη Γερμανία που έκανε την γκέλα, εγώ σας είχα πει πριν την γκέλα και σας ξαναλέω ότι δε μου αρέσει. Βέβαια, είναι Γερμανοί και πάντα είναι μέσα στα φαβορί. Εμένα, όμως, δεν μου αρέσουν. Βάζει τον Μίλερ έξω δεξιά, τι να κάνει εκεί, να πλευροκοπήσει; Δεν μπορεί. Βάζει σέντερ φορ τον Γκέτσε, κοντούλης που η Μπάγερν τον έβαζε να παίζει 10 λεπτά φέτος. Στα χαφ και στην άμυνα επίσης έχει προβλήματα η Γερμανία.

Η πιο καλή ομάδα που βλέπω ως τώρα, θα ξαναπώ ότι είναι η Ισπανία. Και μετά η Γαλλία. Αυτές οι δύο μου αρέσουν. Και από τακτική η Ιταλία. Μπάλα όμως μου αρέσει να βλέπω από την Ισπανία. Παικταράδες. Σε καλή κατάσταση τους βλέπω. Δεν τους περίμενα τόσο καλούς πριν το Euro, με το που τους είδα όμως στο πρώτο ματς βγήκα και τα είπα. Στο δεύτερο ματς μου άρεσαν ξανά. Θα πάει ψηλά η Ισπανία. Και στο γκολ είναι επικίνδυνη και στην άμυνά της είναι δυνατή.

Το ίδιο και η Γαλλία. Καλοί κυνηγοί, καλά χαφ, προσέχει και την άμυνα. Γρήγορη ομάδα. Ο Κριεζμάν φισέκι μπροστά και ο Ζινιάκ που έβαλε στο δεύτερο ματς πιο γρήγορος από τον Ζιρού. Με τον Πογκμπά της Γιουβέντους δώσανε ταχύτητα. Έχουν και άλλους καλούς παίκτες, στα χαφ τον Παγέτ κ.λπ..

Οι Αλβανοί πάλι μου άρεσαν και οι Ούγγροι μου αρέσουν από τις μικρές ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τους Άγγλους, έριξα κράξιμο στον προπονητή τους μετά το πρώτο ματς για τα εγκλήματα που έκανε. Στο δεύτερο ματς τα διόρθωσε από ένα σημείο και μετά γι΄ αυτό νίκησε η Αγγλία. Ξεκίνησε πάλι αφήνοντας τον Βάρντι έξω, ο Κέιν όμως δεν τραβάει, είναι κουρασμένος, είναι και βαρύς. Και ο Στέρλινγκ ξαναλέω δε φτουράει, σα φλωράκος παίζει, δεν τον αισθάνεται η αντίπαλη άμυνα.

Στο ημίχρονο του δεύτερου αγώνα κάνει επιτέλους τις αλλαγές, βάζει γρήγορα Βάρντι και Στάριτζ που ήταν εκπληκτικοί και κερδίζει εύκολα η Αγγλία.

Βλέπεις τη Σουηδία να γυρνάει πίσω ο Ιμπραϊμοβιτς να κάνει το δεκάρι. Την ίδια αηδία με τον Ρούνεϊ. Ρε Ιμπραϊμοβιτς και Ρούνεϊ επειδή μεγαλώσατε και δεν μπορείτε πια να ξεφεύγετε από τα στόπερ, το παίζετε δεκάρια;

Το Βέλγιο επιτέλους έπαιξε την μπάλα που μπορούν να παίξουν οι πολύ καλοί παίκτες που έχει. Όταν σε μία εθνική δε χωράει ο Μιραλάς, τι να λέμε, έχει πολύ καλούς παίκτες αυτή η ομάδα. Στο πρώτο ματς με είχαν απογοητεύσει, τους έπιασε κορόιδα η Ιταλία, ο Κόντε είχε δέσει κόμπο τον προπονητή του Βελγίου. Στο δεύτερο ματς έπαιξαν μπάλα, είχα πει πριν το Euro ότι έχει η έρθει η ώρα για τους παίκτες αυτούς να κάνουν την έκπληξη. Τους είχα για αουτσάιντερ. Φοβερός Λουκάκου και Αζάρ στο δεύτερο ματς.

Ποιος θα πάρει το Euro με ρωτάει ο Σινάνογλου. Δεν μπορείς να πεις από τώρα διότι είναι ένα Euro που έχει δύο ιδιαιτερότητες. Πρώτον, το πολύ ξύλο που πέφτει, έχουμε δει απίθανο ξύλο μεταξύ των οπαδών. Δεύτερον, δεν υπάρχει η ομάδα οδοστρωτήρας που θα πεις ότι θα μπει μέσα και θα νικήσει εύκολα τον αντίπαλο. Μικρές οι διαφορές μεταξύ των καλών ομάδων, όλα μπορούν να γίνουν.

Εγώ είπα ποιες ομάδες έχω ξεχωρίσει ως τώρα να είναι σταθερές και να πηγαίνουν για πολύ ψηλά: Ισπανία, Γαλλία. Και Ιταλία που χωρίς να έχει μεγάλους παίκτες, έχει δυνατή τακτική από τον προπονητή. Τα ίδια είχα πει και μετά την πρώτη αγωνιστική. Από την πρώτη αγωνιστική, δηλαδή, έχω πάρει θέση.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ