2016-06-26 11:21:10
Φωτογραφία για Να πως να αντιμετωπίσετε τη φθορά των ελαστικών σας
Πόσο σας ενδιαφέρουν τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας; Στην πραγματικότητα, πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε διεξοδικά την φθορά στα ελαστικά σας; Στην πολυάσχολη ζωή μας, έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε απλώς στο εξωτερικό τμήμα  του αυτοκινήτου αγνοώντας άλλα βασικά εξαρτήματα. Τα ελαστικά στο αυτοκίνητο είναι σαν τα άκρα ενός αθλητή. Δεν το συνειδητοποιείτε , αλλά ο « σπρίντερ» σας μπορεί να παραλύσει εξαιτίας της άγνοιάς σας.

Αλλαγή στα λάστιχα.

Ποια είναι η σωστή στιγμή για να αλλάξετε τα παλιά σας λάστιχα; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ελαστικά δεν πρέπει να  χρησιμοποιούνται πάνω από δέκα χρόνια σε εξάρτηση με άλλους παράγοντες όπως τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αμάξι το στιλ οδήγησης, τις κλιματικές συνθήκες και άλλα.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κρατήσετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα
. Τα ελαστικά περιέχουν αντι-οξειδωτικές χημικές ουσίες που βοηθούν να επιβραδύνει τη φυσική διαδικασία γήρανσης των ανεπεξέργαστων καουτσούκ. Ωστόσο, τα ελαστικά επιδεινώνονται με την ηλικία, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο αποτυχίας τους, και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτό  μπορεί να εντοπιστεί. Σπάσιμο στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού, που προκαλείται από την κάμψη του, παραμόρφωση του πέλματος ή παραμόρφωση του σκελετού του ελαστικού.

Τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται σήμερα θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα ελαστικά, όταν εκτεθούν σε δείκτη φθοράς πέλματος (1,6 χιλιοστά ύψος).

Τα μπουλόνια των τροχών.

Αν τα μπουλόνια δεν παρέχονται από τον κατασκευαστή βεβαιωθείτε ότι αυτά που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι πολύ κοντά, αφού υπάρχει κίνδυνος να  φύγει η ρόδα , ή αν είναι πολύ μακριά μπορεί να προκαλέσουν φθορά στην ανάρτηση.

Πολιτική Περιστροφής

Περιστρέψτε τα ελαστικά σας αν κάποια ανομοιόμορφη φθορά βρίσκεται σε οποιοδήποτε από αυτά ή μετά από τα 5000 χιλιόμετρα. Η πρώτη περιστροφή είναι σημαντική γιατί  θέτει το αρχικό στάδιο για  την φθορά των ελαστικών. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη εκτίθενται στο δρόμο το ίδιο. Η περιστροφή των ελαστικών ανά χρονικά διαστήματα διαβεβαιώνει ότι όλα τα ελαστικά εκτίθενται ισότιμα και κανένα δεν θα είναι περισσότερο ή λιγότερο φθαρμένο από τα άλλα. Πολλοί κατασκευαστές παρέχουν ελαστικά μονής κατεύθυνσης που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κ από τις δύο πλευρές άρα δεν μπορούν να επιστραφούν.

Οδηγείτε ομαλά

Μαντέψτε ποιος σας καταριέται περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε τα φρένα έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι ο τροχονόμος αλλά τα ελαστικά σας. Η βίαιη πέδηση ελαττώνει την διάρκειά ζωής τον ελαστικών σας. Είναι σημαντικό να οδηγείτε με ένα σταθερό ρυθμό και να αποφεύγετε τα συχνά φρεναρίσματα. Η απότομη οδήγηση και τα συχνά φρεναρίσματα κάνουν τα ελαστικά σας ολισθηρά αφού χάνουν γρήγορα το τραχύ πέλμα τους.

Υδρολίσθηση

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα ελαστικά γίνονται πιο ευάλωτα στη φθορά του χρόνου. Το νερό της βροχής που καθυστερεί στις αυλακιές των δρόμων  δυσκολεύει την οδήγηση. Όταν οι αυλακιές είναι βαθιά, ο κίνδυνος υδρολίσθησης είναι υψηλός, αλλά  η προληπτική οδήγηση και τα κατάλληλα  ελαστικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο. Τα καινούργια  ελαστικά είναι τα καλύτερα όπλα ενάντια στην υδρολίσθηση. Ένα σχέδιο ελαστικού που κρατά το νερό μακριά από το ελαστικό και τον δρόμο είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την πρόληψη της  υδρολίσθησης. Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας δεν συγκρατούν το νερό.

Προσοχή με τον γρύλο

Όταν αλλάζετε τα ελαστικά σας ένας γρύλος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλιστεί ότι το λάστιχο δεν θα πάθει κάποια φθορά , αλλά να παρέχει και ασφάλεια στο άτομο που αλλάζει το ελαστικό. Διαφορετικά ένας γρύλος που παρέχεται από τον κατασκευαστή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Η βάση όπου το κλαταρισμένο ελαστικό έχει αντικατασταθεί πρέπει να είναι επίπεδη και σταθερή.

Η πίεση του αέρα

Η πίεση των ελαστικών θα πρέπει να είναι πάντα ελεγμένη και σωστή όταν κάνει κρύο. Είναι ζωτικής σημασίας η πίεση των ελαστικών να συντηρείται στα επίπεδα που συστήνει ο κατασκευαστής για την εξασφάλιση μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, την ασφάλεια, την καλύτερη οδήγηση και τα καλύτερα χαρακτηριστικά χειρισμού. Περισσότερο ή λιγότερο φουσκωμένα ελαστικά  είναι πιθανό να βλάψουν σοβαρά την απόδοσή και την ασφαλή χρήση του οχήματος. Με το επιπλέον φούσκωμα αυξάνεται συνολική διάμετρος του ελαστικού, μειώνει την ποσότητα του πέλματος σε επαφή με το δρόμο, μειώνεται η ευελιξία  του πλευρικού τοιχώματος και επηρεάζεται η οδική πρόσφυση. Το ελλιπές φούσκωμα μειώνει τη συνολική διάμετρο του ελαστικού, αυξάνει την κάμψη του πλευρικού τοιχώματος , παράγει υψηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας των ελαστικών και  κακά χαρακτηριστικά χειρισμού του οχήματος. Ένα  υπο-φουσκωμένο ελαστικό μπορεί να προκαλέσει πρόωρη βλάβη των τροχών. Τόσο το υπερβολικό όσο και το ελλιπές φούσκωμα επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των ελαστικών.

Η αποθήκευση των ελαστικών

Πρώτα καθαρίστε τα ελαστικά. Φυλάξτε τα  σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από τη βενζίνη, το πετρέλαιο, το γράσο και χημικές ουσίες. Ξαπλωμένα ή όρθια: εξαρτάται από τη σωστή φύλαξη. Όταν τα ελαστικά  αποθηκεύονται θα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από πηγές του φωτός του ήλιου, η θερμότητα και το όζον, όπως κοντά σε ζεστούς σωλήνες και ηλεκτρικά μοτέρ. Τα ελαστικά θα πρέπει να αποθηκεύονται έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος συλλογής νερού στο εσωτερικό τους. Να είστε βέβαιοι ότι οι επιφάνειες στις οποίες αποθηκεύονται τα ελαστικά είναι καθαρές και απαλλαγμένο από γράσα, βενζίνη ή άλλες ουσίες που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν το ελαστικό. Ελαστικά που εκτίθενται σε αυτά τα υλικά κατά την αποθήκευση ή την οδήγηση μπορεί να αποδυναμωθούν  και να φανούν ανεπαρκή.

Mix and match

Τα περισσότερα επιβατικά ελαστικά σήμερα είναι ακτινωτά ελαστικά. Για καλύτερη απόδοση, συνιστούμε να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τροχούς το ίδιο μέγεθος και ο ίδιος τύπος του ελαστικού, εκτός εάν ο κατασκευαστής του οχήματος καθορίζει διαφορετικά μεγέθη, εμπρός και πίσω, ως αρχικό εξοπλισμό. Ελέγξτε το πλακάτ του οχήματος. Εάν μόνο δύο ακτινωτά τοποθετηθούν  με δύο μη-ακτινωτά, οι ακτίνες θα πρέπει να είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Εάν τα ελαστικά διαφόρων τύπων αναμιγνύονται σε ένα όχημα σε οποιαδήποτε διαμόρφωση, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους και οι ταχύτητες θα πρέπει να διατηρούνται στο ελάχιστο. Η ανάμειξη ή το ταίριασμα των ελαστικών σε οχήματα με τετρακίνηση απαιτεί ειδικές προφυλάξεις. Πάντα να ελέγχετε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή του οχήματος για τις συστάσεις τους.

Η ευθυγράμμιση των τροχών

Η ευθυγράμμιση των τροχών είναι μέρος του προτύπου συντήρησης αυτοκινήτων, που αποτελείται από τη ρύθμιση των γωνιών των τροχών, έτσι ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Ο σκοπός αυτών των προσαρμογών είναι η μέγιστη διάρκεια ζωής των ελαστικών των οχημάτων, τα ταξίδια που είναι ευθεία και αληθινή κατά την οδήγηση κατά μήκος μιας ευθείας και επίπεδης οδού, αν και οι περισσότερες μηχανές και οι τεχνικοί που τα χρησιμοποιούν ρυθμίσετε την ευθυγράμμιση για την προσαρμογή για πολυσύχναστες οδούς, καθώς και σωστή παρακολούθηση κατά την οδήγηση σε στροφές. Η ευθυγράμμιση των τροχών θα πρέπει να γίνεται μετά από κάθε 5.000 χιλιόμετρα ή κάθε φορά που υπάρχει κάποια ακανόνιστη φθορά των ελαστικών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ