2012-05-15 15:12:04
Φωτογραφία για Η ανακύκλωση στα ... σκουπίδια
Στη χωματερή καταλήγει ένα μεγάλο μέρος των ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνεται στους μπλε κάδους λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στη μονάδα ανακύκλωσης στο Ηράκλειο. Η διαλογή έχει σταματήσει τις τελευταίες πενήντα ημέρες καθώς το εργοστάσιο έχει ... κατεβάσει ρολά. Η επιμονή της εταιρίας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, παρά τις αποφάσεις του δικαστηρίου, σε μία ολομέτωπη σύγκρουση με τους εργαζόμενους, έχει τινάξει στον αέρα την ανακύκλωση. Η Λότζια, προσπαθώντας να σώσει τα ... προσχήματα, αποθηκεύει μονάχα ένα μέρος αυτών των υλικών, κυρίως των πλαστικών που η ταφή τους στη χωματερή έχει συνέπειες στο περιβάλλον, σε κοντέινερ και όλα τα υπόλοιπα καταλήγουν στους Πέρα Γαλήνους, μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα. Ο δήμος Ηρακλείου διαθέτει 11 κοντέινερ, των 40 τόνων, τα οποία όμως έχουν σχεδόν γεμίσει από ανακυκλώσιμα υλικά που συμπιέζονται για να αποθηκευτούν.

«Προσπαθούμε να κάνουμε διαλογή στο σταθμό μεταφόρτωσης» δηλώνει στο prismanews ο πολιτικός προϊστάμενος στο τμήμα καθαριότητας της Λότζια Βασίλης Κλάδος και συμπληρώνει «οι αποθηκευτικοί χώροι που διαθέτουμε δεν επαρκούν για να καλύψουμε τις ανάγκες μετά από τόσες ημέρες παύσης λειτουργίας της μονάδας ανακύκλωσης. Αυτό που κάνουμε είναι να αποθηκεύουμε υλικά που είναι επιβλαβή για το περιβάλλον και τα υπόλοιπα καταλήγουν στη χωματερή».

Η αποκομιδή γίνεται με τα απορριμματοφόρα του δήμου και το μεγαλύτερο μέρος της «ανακύκλωσης» καταλήγει στα ... σκουπίδια. Το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που απεργούν και καλεί την εταιρία να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ