2016-07-08 00:23:04
Φωτογραφία για Η Γαλλία πάτησε την Γερμανία και βλέπει κούπα
Ο Γκριεζμάν με δύο δικά του γκολ έστειλε την Γαλλία στον τελικό του EURO και την Γερμανία στο σπίτι της. Οι "μπλε" θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Euro για πρώτη φορά μετά το 2000. Η Γαλλία περίμενε πολλά χρόνια να νικήσει τους Γερμανούς σε μεγάλη διοργάνωση και τα κατάφερε απόψε. Οι Γάλλοι έδωσαν χώρο στους Γερμανούς προκειμένου να αξιοποιήσουν την ταχύτητά τους στους χώρους και ο Ντεσάν δικαιώθηκε από αυτή την επιλογή. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες, δίχως τέρματα, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ρέκορντμαν Σβαϊνστάιγκερ (των 38 συμμετοχών σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μουντιάλ) έκανε... δώρο στους Γάλλους και με ένα ανόητο πέναλτι τους έδωσε την δυνατότητα να ανοίξουν το σκορ.

Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, δεν έκανε λάθος και το 1-0 ήταν γεγονός! Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους είχαν την... αναμενόμενη εικόνα. Η Γαλλία ήταν «οχυρωμένη» στο δικό της «μισό», η Γερμανία κυκλοφορούσε την μπάλα ψάχνοντας διαδρόμους για την εστία του Λορίς, αλλά οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν δεν επέτρεπαν στα «πάντσερ» να απειλήσουν
. Και σαν να μην έφτανε για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ έχασε στο 61' τον Μπόατενγκ, που αποχώρησε τραυματίας. Τα λεπτά στην Μασσαλία κυλούσαν με τους «τρικολόρ» να κρατούν άνετα και στο 72' οι «τρικολόρ» έφτασαν στο 2-0! Ο Πογκμπά έκανε «μαγική» ενέργεια και σέντρα, ο Νόιερ έκανε λανθασμένη έξοδο και η μπάλα... στρώθηκε στον Γκριεζμάν, ο οποίος έχει βάλει στην καριέρα του πολύ πιο δύσκολα γκολ! Αυτό δεν θα μπορούσε να το χάσει ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με έξι γκολ και οι «τρικολόρ» πλέον ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό! Το τελευταίο σφύριγμα του Ριτσόλι βρήκε την Γαλλία νικήτρια και πιστή στο... ραντεβού του τελικού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Παρίσι. Ο Γκριεζμάν και η... παρέα του απέναντι στον Φερνάντο Σάντος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι «τρικολόρ» ήταν η τελευταία ομάδα που πανηγύρισε το Euro στο «σπίτι» της το... μακρινό 1984 και σε τρία βράδια θα έχει την ευκαιρία να κάνει το... repeat!
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥ ΓΟΥΤΑ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥ ΓΟΥΤΑ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ