2012-05-15 21:15:05
Φωτογραφία για Με λίστες και όχι σταυρούς οι νέες εκλογές
Η 17η Ιουνίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία των νέων εκλογών καθώς η Βουλή όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει την Πέμπτη 17 Μαΐου με την ορκωμοσία των βουλευτών, την Παρασκευή θα γίνει η εκλογή του προεδρείου και θα διαλυθεί το Σάββατο 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα το νωρίτερο που μπορούν να διεξαχθούν εκλογές είναι μετά από 21 εργάσιμες ημέρες. Στην νέα εκλογική διαδικασία δεν προβλέπεται σταυρός προτίμησης στους υποψηφίους καθώς θα διεξαχθούν με λίστα. Οι ψηφοφόροι δηλαδή θα ψηφίσουν μόνο το κόμμα χωρίς να επιλέξουν κάποιο υποψήφιο από αυτό.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα κόμματα ακόμα και αυτά που δεν πήραν το εισιτήριο (3%) για την είσοδο στην βουλή. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν και οι νέοι βουλευτές. Ο αρχηγός του κάθε κόμματος έχει το δικαίωμα να καταρτίσει τις λίστες των ψηφοδελτίων με τους υποψηφίους που επιθυμεί ακόμα και αν εκείνοι δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου και να θέσει εκτός ψηφοδελτίων βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ