2016-07-12 16:51:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Ερχονται σταθμοί μεταφόρτωσης
Προχωράει ο Δήμος Πατρέων τις διαδικασίες για την προμήθεια τεσσάρων κινητών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, παρά τις... επιμέρους διαφοροποιήσεις των περίοικων της Ξερόλακκας. Για τον Δήμο, η πλειοψηφία των περίοικων έχει πειστεί ότι θα διασφαλιστεί η καλή λειτουργία του ΧΥΤΑ και εχέγγυο γι' αυτό -όπως λένε δημοτικοί κύκλοι- είναι ο σημερινός τρόπος ταφής των απορριμμάτων.

Οι δημόσιες αντιδράσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα από τμήμα των περιοίκων, θεωρούν στη Μαιζώνος ότι είναι μεμονωμένες. Η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα, αν και ο Δήμος έχει αρχίσει να ξετυλίγει ένα μέρος του σχεδιασμού του για τη μελλοντική διαχείριση των σκουπιδιών, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συνέχιση στη χρήση της Ξερόλακκας. Κατά μία εκδοχή, η δημοτική αρχή έχει «καταφέρει» να διχάσει τους περίοικους.

Ορισμένοι εκ των οποίων εξακολουθούν να διαφωνούν ακόμα και σήμερα με την λειτουργία της Ξερόλακκας (υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή είχε άλλη στάση στο θέμα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση), και άλλοι να εμπιστεύονται την διαχείριση του ΧΥΤΑ από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Είναι, πάντως, γεγονός ότι ορισμένοι από τους περιοίκους που μετείχαν στους αποκλεισμούς του ΧΥΤΑ και τις μακάβριες κινητοποιήσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα έχουν περάσει στο «στρατόπεδο» της δημοτικής αρχής και δεν δείχνουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το θέμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ