2016-07-14 22:24:05
Φωτογραφία για Δήμος Πύργου: Πιο γρήγορα το έργο στον «Ξυστρή»
Το πρώην εργοστάσιο «Ξυστρής» επισκέφθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία του δήμου Πύργου και της κατασκευάστριας εταιρείας, επιβλέποντας την πορεία των εργασιών που γίνονται στο χώρο.

Στόχος της επίσκεψης, ήταν η διαμόρφωση πρότασης που θα πρέπει να ψηφισθεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα αφορά την λειτουργικότητα του χώρου.

Πάντως, για τον δήμο του Πύργου, ο χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου πιέζει αρκετά, καθώς, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί τότε κινδυνεύει, όπως αναφέρθηκε, να απενταχθεί.

Εκ μέρους του δήμου Πύργου, στο πρώην εργοστάσιο «Ξυστρής» βρέθηκαν ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών, Άρης Φιλιππόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ, Νίκος Δουφεξής ενώ από την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας, παρευρέθησαν οι, Κώστας Κατσιαδράμης και Βασίλειος Παναγούλιας. Το έργο επισκέφθηκε επίσης και ο οικονομολόγος, Αργύρης Σαλπέας.


Όπως αναφέρθηκε, σκοπός της επίσκεψης ήταν, πριν ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο να διαμορφωθεί πρόταση για το πώς θα γίνει πιο λειτουργικός ο χώρος, συνδέοντας την οικονομική ιστορία της πόλης, του χθες με το σήμερα και ταυτόχρονα οι παρευρισκόμενοι, εξέφρασαν και τις απόψεις τους για τις λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις.

«Ο χώρος είναι επισκέψιμος για όποιον συμπολίτη μας έχει κάποια άποψη για το πώς μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Λιατσής. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε εξάλλου ότι είναι αναγκαίο το έργο να ολοκληρωθεί και να τελειώσει διότι υπάρχει κίνδυνος απένταξής του ωστόσο επισημάνθηκε πως υπάρχουν πολλές παραλήψεις οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο όπως κατεδαφίσεις, μεταφορά αιθουσών από το 1ο ΓΕΛ για να είναι ο χώρος προσβάσιμος, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει πριν ξεκινήσει το έργο.

«Λόγω της πίεσης χρόνου για την ολοκλήρωσή του, ο δήμος σε συνεργασία με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα θα επιδιώξει το άριστο λειτουργικό και εικαστικό αποτέλεσμα για το χώρο», κατέληξε ο κ. Λιατσής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ